Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da en ağır mülteci yükü Baden-Württemberg eyaletinde

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinin başkenti Stuttgart’ta ikincisi düzenlenen Mülteci Zirvesi’nden önemli yenilikler çıktı. BW Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) başkanlığında toplanan zirveye BW Başbakan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinin başkenti Stuttgart’ta ikincisi düzenlenen Mülteci Zirvesi’nden önemli yenilikler çıktı. BW Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) başkanlığında toplanan zirveye BW Başbakan Yardımcısı Nils Schmid (SPD) ve Uyum Bakanı Bilkay Öney’in (SPD) yanı sıra toplumun çeşitli kesimlerinden 70 temsilci katıldı.

Zirvede alınan karara göre eyalette bulunan Mülteci Kabul Merkezlerinin toplam kapasitesi önümüzdeki yıla kadar 9 binden 20 bine çıkarılacak. Ayrıca mültecilerin kişi başına barınma alanının 2016 yılından itibaren 4,5 metrekareden 7 metrekareye çıkarılmasını öngören düzenleme de olağanüstü durum nedeniyle 2018 yılına ertelendi. Bunun yanı sıra Suriye gibi savaş bölgesinden gelen mültecilerin Mülteci Kabul Merkezi’ne gelmeden sığınma başvurusunun kabul edilip şehirlere dağıtılması için federal hükümet ile görüşülmesi kararlaştırıldı. BW Ekonomi Bakanlığı da 2016 yılında mülteci konutları inşaat projeleri için en az 30 milyon euro bütçe ayrılacağını açıkladı.

Baden-Württemberg’e bu yıl 50 bin ile 80 bin arası mülteci gelmesi bekleniyor. Eyaletin şu an en büyük sorunu konut problemi. BW eyaleti yasal olarak Almanya’ya gelen mültecilerin yüzde 13’unu kabul etmesi gerekirken bu oran şu anda yüzde 25’e ulaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.