Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da, çocuk bakım parası için belediyeler devrede

Almanya'da belediyeler, Federal Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği evde çocuk bakımı yardımı bütçesinin kendilerine aktarılmasını istedi. Federal hükümet, yıllık yaklaşık 900 milyon Euro olan bütçenin nerede kullanılacağına önümüzdeki...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da belediyeler, Federal Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği evde çocuk bakımı yardımı bütçesinin kendilerine aktarılmasını istedi. Federal hükümet, yıllık yaklaşık 900 milyon Euro olan bütçenin nerede kullanılacağına önümüzdeki ay karar verecek. Bilim adamları ise çocuklarına evde bakan ailelere verilen milyonlarca değerindeki paranın anaokullarına kaydırılmasını istiyor.

Almanya'da 15 aylık çocuğunu 36 aylık olana kadar anaokuluna göndermeden evde bakan ailelere verilen aylık 150 Euro’luk bakım parasının iptal edildi. Çocuk bakım parasının nerede kullanılacağı tartışmaları ise gün geçtikçe daha da yoğunlaşıyor. Federal Aile Bakanlığı bu yıl için 900 milyon Euro ve gelecek yıllarda bir milyar Euro olan çocuk bakımı parasını aile politikaları için harcamayı planlarken, şehirler ve kasabalar yaptıkları ortak açıklamada, bütçenin kendilerine aktarılmasını istedi. Belediyeler Birliği Başkanı Gerd Landsberg, paranın kreş ve anaokulları için kullanmak istediklerini beyan etti.

Bütçenin Maliye Bakanlığı’na aktırılmamasını isteyen Landsberg, birçok ailenin anaokulunda yer bulma sıkıntısı yaşadığını dile getirdi.

SPD: ÇOCUK BAKIM PARASI İÇİN YENİ ÇALIŞMA OLMAYACAK

Mahkemenin iptal ettiği çocuk bakım parasının ailelere ödenmeye devam edilmesi için çalışma yapmayacaklarını söyleyen Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, Federal Anayasa Mahkemesi’nin önceki hükümetin hayata geçirdiği uygulamayı sonlandırdığını söyledi. SPD, çocuk bakım parası için ayrılan bütçenin anaokulları için kullanılmasını istiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.