Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da 'başbakanın telefonu ne kadar kapalı kalabilir' tartışması

Almanya'nın Münster bölgesinde şiddetli fırtına sonucu can ve mal kaybı olmasından 6 hafta sonra eyalette sert tartışmalar başladı. Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Hannelore Kraft’a fırtına zamanından başlayarak günlerce telefon ile ulaşılamamıştı....

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Münster bölgesinde şiddetli fırtına sonucu can ve mal kaybı olmasından 6 hafta sonra eyalette sert tartışmalar başladı.

Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Hannelore Kraft’a fırtına zamanından başlayarak günlerce telefon ile ulaşılamamıştı. Cep telefonu her seferinde ‘ulaşılamıyor’ sinyali veren Kraft’ın, bir oturumda “Brandenburg’da bir gemide tatildeydim. Orada şebeke yoktu.” ifadesi tartışmayı daha da büyüttü. Konuyu meclise taşıyan muhalefet böyle çok önemli bir afet anında başbakanın telefon ile günlerce ulaşılamamasını soru önergesi ile meclise sordu.

Oysa hükümet üyelerinin içişleri bakanlığı kurallarına göre özellikle de afet durumlarında her an ulaşılabilir olması gerekiyor. Başta Hıristiyan Demokratların KRV lideri Armin Laschet olmak üzere tüm muhalefet Kraft’a sert eleştiriler yaparken hükümet kanadından da açıklamalar geliyor. Hükumetin de hiçbir zaman başsız kalmadığını ve başbakan yardımcı sıfatı ile Yeşiller Partisi KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann’ın ofisinde sürekli ulaşılabilir olduğunu savunuyorlar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.