Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da Bad Nenndorf’lular aşırı sağa karşı mücadelesini sürdürüyor

Aşağı Saksonya’nın Bad Nenndorf kasabası halkı, aşırı sağa karşı 10 yıldır mücadele veriyor. Kasaba halkı tarafından kurulan, 'Bad Nenndorf Renkli' inisiyatif ile aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokratik Parti'nin (NPD) bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşağı Saksonya’nın Bad Nenndorf kasabası halkı, aşırı sağa karşı 10 yıldır mücadele veriyor. Kasaba halkı tarafından kurulan, 'Bad Nenndorf Renkli' inisiyatif ile aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokratik Parti'nin (NPD) bu yıl 10'uncu kez düzenlediği ‘onur yürüyüşü’ protesto edildi. Yürüyüşün yanı sıra neonazi ideolojisi ile mücadele için bağış da toplandı. Yürüyüşe eyalet Sosyal Hizmetler Bakanı Cornelia Rundt ile siyasi partiler, sendikalar, kilise ve sivil toplum kuruluşlarından (STK) temsilciler de katıldı.

NPD bünyesinde aşırı sağcıların 10 yıldır geleneksel olarak 'onur yürüyüşü' yaptığı Bad Nenndorf kasabasında halk aşırı sağcılara 10 yıldır aynı kararlılıkla karşılık veriyor. Kaplıca merkezi olarak bilinen kasaba halkı, aşırı sağa karşı daha önce kurdukları 'Bad Nenndorf Renkli' inisiyatifi ile mücadele ederken, inisiyatife başta eyalet hükümeti olmak üzere Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller, Alman Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Sol Parti ile sendikalar, kiliseler, spor ve kültürel dernekleri başta olmak üzere birçok STK da yoğun destek veriyor.

Bu yıl 10. kez yapılan aşırı sağ yürüyüşü ‘Bad Nenndorf Renklidir‘ inisiyatifi ve Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) ortak çağrısıyla düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. ‘Naziler dışarı, Bad Nenndorf renklidir, renkli kalacak' sloganları eşliğinde genelde sakin geçen yürüyüş sırasında aşırı solcu gruplar, aşırı sağcıların yürüyüşünü engellemek için iki kez yola barikat kurdu. Barikatlar polisin müdahalesi ile kaldırıldı. Bu sırada iki polis hafif şekilde yaralandı.

GENÇLERİN NEONAZİ TUZAĞINA DÜŞMEMESİ VE KURTULMASI PROJESİNE BAĞIŞ TOPLANDI

Geçmiş yıllarda bine yakın aşırı sağcının katıldığı yürüyüşe Bad Nenndorf’luların mücadelesi sayesinde ilgi giderek azalırken, katılımcı sayısı 180'e kadar düştü. Bad Nenndorf’ta aşırı sağcı sayısının düşmesine rağmen, 'Bad Nenndorf Renkli' inisiyatifi, çalışmalarını bir adım daha ileriye götürerek, gençlerin neonazi tuzağına düşmemesi ve düşenlerin de vazgeçmesi için yürütülen projelere destek amacıyla bağış topladı. Yürüyüş öncesi tespit edilen sponsorlar aşırı sağcıların Bad Nenndorf’da kaldığı her dakika için 10 Euro ödedi. Akşam saat 18.00'e kadar toplanan rakam ise 2 bin 400 Euro’ya ulaştı.

IRKÇILIĞA KARŞI HER TÜRLÜ MÜCADELE VERİLECEK

Geçtiğimiz yıllarda Eyalet Başbakanı Stephan Weil ve bakanların destek verdiği ırkçılığa karşı yürüyüşte bu yıl hükümeti Sosyal Hizmetler Bakanı Cornelia Rundt (SPD) temsil etti. Aşırı sağa karşı verilen mücadeleyi öven Bakan Rundt, "Aşırı sağa karşı sabırla mücadele eden, güzel üretici fikirlerle onları gülünç duruma düşüren Bad Nenndorf’lularla gurur duyuyorum. Bunun aşırı sağcılara karşı en iyi cevap, en iyi mücadele yolu olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Irkçılığı hiç bir şekilde görmemezlikten gelmeyeceğiz" diyen Rundt, yaptığı yazılı açıklamada ise mülteci yerleşkelerine son günlerde yapılan saldırılara değindi. Bakan,"Biz ırkçılığa karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz. Kızgınlık ve nefretle, Almanya’ya sığınanlara zulüm yapanlara karşı ahlaki cesaret göstermeliyiz, onların (sığınmacıların) yanında olmalıyız. Savaştan dolayı insanlık dışı muamelelere maruz kalan insanları burada insani bir şekilde karşılamamız gerekir. Demokratik hukuk devletinde bu saldırıları hiçbir şekilde tolere edemeyiz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.