Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya, Yunanistan’a yardıma 'evet' dedi

Almanya’da uzun zamandır tartışılan Yunanistan’a mali yardımın dört ay daha uzatılmasına Federal Parlamento onay verdi. Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Yunanistan’a artan umutsuzluğa karşı yardım paketinin onaylanmasının önemli olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da uzun zamandır tartışılan Yunanistan’a mali yardımın dört ay daha uzatılmasına Federal Parlamento onay verdi. Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Yunanistan’a artan umutsuzluğa karşı yardım paketinin onaylanmasının önemli olduğunu söyledi. Avrupa Birliği’nin Yunanistan’a ikinci yardım paketini gündemine alan Federal Parlamento, dün Atina’ya nefes aldıracak karara 'evet' dedi.

Federal Parlamento’da hükümet adına konuşan Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, halen yürürlükte olan ikinci yardım paketinin uzatılmasının milletvekilleri için zor bir karar olduğunu belirtti. Oylamanın yeni krediden çok 2012 yılında uygulamaya konulan ikinci yardım paketinin sonuçlandırılması için Yunanistan'a ek süre kazandırdığını vurgulayan Maliye Bakanı Schäuble, Yunanistan’a da yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısında bulundu. Schäuble, kararın kendilerini de yakından ilgilendirdiğini, olumsuz bir karar çıkmasının Almanya'ya da zararı olacağını söyledi.

Federal Parlamento’da yapılan görüşmede, koalisyon ortakları CDU/CSU ile SPD temsilcileri, Yunanistan'ın krizinin Avrupa'yı da etkileyeceği için dayanışma içerisinde olunmasına vurgu yaparken, Sol Parti ve Yeşiller adına yapılan konuşmalarda ise, Yunan Hükümeti'ne şans verilmesi gerektiği için paketin uzatılmasına olumlu baktıkları dile getirildi.

2010 yılından bu tarafa AB kredisi kullanan Yunanistan birinci ve ikinci yardım paketi kapsamında şu ana kadar yaklaşık 240 milyar Euro kredi kullandı. Görüşmelerin ardından Yeşiller Partisi'nin önerisi ile isim okunarak yapılan oylamada 542 evet, 32 ret ve 13 çekimser oy kullanıldı.

Yunanistan’ın karar ile birlikte Avrupa Finansal İstikrar Fonu'ndan (EFSF) 1,8 milyar, Avrupa Merkez Bankası'ndan (EZB) 1,9 milyar, Uluslararası Para Fonu‘ndan (İWF) 3,5 milyar ve Yunan bankalarını stabilize etme fonundan 10 milyar olmak üzere yaklaşık 17 milyar Euro ek finansal kaynak alacağı belirtiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.