Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya Türkiye ilişkileri G20’yi bekliyor

Türkiye-Almanya ilişkilerinde Federal Meclis’in sözde Ermeni soykırımı kararı nedeniyle başlayan gerilim sürüyor. Siyasi temaslar durma noktasına gelirken, gözler 4-5 Eylül tarihlerinde Çin’in evsahipliğinde yapılacak olan ve Erdoğan...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-Almanya ilişkilerinde Federal Meclis’in sözde Ermeni soykırımı kararı nedeniyle başlayan gerilim sürüyor. Siyasi temaslar durma noktasına gelirken, gözler 4-5 Eylül tarihlerinde Çin’in evsahipliğinde yapılacak olan ve Erdoğan ile Merkel’in katılacağı G20 Zirvesi’ne çevrildi.
Alman medyasında çıkan haberlere göre, zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Alman Şansölye Angela Merkel’in bir araya geleceği ve ilişkilerin normale dönmesi için gayret gösterileceği belirtiliyor. Federal Alman Meclisinin, sözde Ermeni soykırımı kararı nedeniyle iki ülke ilişkilerinde başlayan ve Alman milletvekili heyetinin İncirlik ziyaretine Türkiye’nin izin vermemesiyle devam eden gerginliğe henüz çözüm bulunamadı.
Öte yandan, Temmuz ayı sonunda Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile halka hitap etmesine müsaade etmeyen Federal Anayasa Mahkemesi’nin kararı ilişkileri daha da gerginleştirdi.
Vizesiz seyahat ve mülteciler konusu
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında varılan mülteci anlaşmasının mimarlarından Merkel, Türkiye ile yapılan anlaşmanın devamından yana görüş belirtirken, AB’nin "Terör yasasını değiştirin, yoksa vizesiz seyahat hayal olur" dayatmasına karşı Türkiye’nin "Bizde Geri Kabul Anlaşmasını iptal ederiz" restine karşı panikleyen Almanya orta bir yol bulmaya çalışıyor.
Dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan G20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı yıllık olağan toplantıların onbirincisinde Türkiye ile Almanya arasındaki sorunların çözümü için yeni bir başlangıç olması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.