Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya “Korkunç Palyaçolara” savaş açtı

Son günlerde “korkunç palyaço şakası” ihbarlarının artmasının ardından harekete geçen Almanya, korkunç palyaço şakalarını toplumun huzurunu kaçırdıkları gerekçesiyle yasaklayarak korkunç palyaço şakası yapanları tutuklama kararı...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son günlerde “korkunç palyaço şakası” ihbarlarının artmasının ardından harekete geçen Almanya, korkunç palyaço şakalarını toplumun huzurunu kaçırdıkları gerekçesiyle yasaklayarak korkunç palyaço şakası yapanları tutuklama kararı aldı.
1980’li yıllarda ABD’de başlayan korkunç palyaço şakaları 2010 yılında dünyanın pek çok ülkesine yayıldı. Almanya ise son dönemlerde korkunç palyaço şakalarının artması üzerine harekete geçti. Önlemleri sertleştirme kararı alan Almanya, korkunç palyaço şakalarını toplumun huzurunu kaçırdıkları gerekçesiyle yasaklayarak, korkunç palyaço şakası yapanları tutuklama kararı aldı. Uzmanlar, çocukların psikolojisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtirken savcılık “korkunç palyaço şakası” yapanlara üç yıla kadar habis cezası talep etti. Almanya’nın Brandenburg eyaletinde 23 yaşındaki bir palyaço tutuklanırken, Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, emniyet birimlerinin konu ile ilgili tepkisinin sert olacağını belirtti.
Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Adalet Bakanı Thomas Kutschaty, başkalarına ölüm korkusu yaşatmanın komik olmadığını ve kurbanlara herhangi bir fiziksel zarar verilmese bile, bu şakayı yapan korkunç palyaço kılıklı kişilerin bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini vurguladı. Alman Polis Sendikası Başkanı Ranier Wendt ise, artan şiddet içerikli saldırılara karşı toplumu uyararak fiziksel şiddetin uygulanmadığı vakalarda dahi kurbanların “ölüm korkusuna sürüklendiğini” ifade etti. “Bu palyaçolar sadece bir avuç aptal değiller, aynı zamanda birer suçlular” diyen Wendt ayrıca, saldırganlara gerekli hukukî yaptırımların uygulanması için yasal önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.
Alman Sirk İşletmeleri Birliği Başkanı Dieter Seeger, yaşanan olayların sirklerin imajını çok kötü etkilediğini ve söz konusu saldırılarla palyaçoların giderek bir korku objesine dönüştüğünü dile getirdi. Almanya Kırmızı Burun Derneği Yöneticisi Claus Gieschen, çocukları ve yetişkinleri bir maskenin arkasına gizlenerek korkutan kişilerin sadece ruhsal sorunlara sebep olmadığını, aynı zamanda palyaçoların kamuoyundaki imajını da zedelediğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.