Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'dan 'Ermeni soykırımı' açıklaması

Almanya'dan 2 Haziran'da Federal Meclis tarafından kabul edilen 'Ermeni soykırımı' tasarısıyla ilgili açıklamalar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'dan 'Ermeni soykırımı' açıklaması
 Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Alman Meclisi'nin siyasi konularda kendini ifade etme hakkı bulunduğunu ancak buradan çıkan her kararın yasal bağlayıcılığı olmadığını söyledi.

Steinmeier, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye ile sığınmacı anlaşması ve Alman Meclisi’nin 1915 Olayları'na ilişkin kararının bağlayıcı etkisi gibi birçok konuda görüşüldüğünü ifade etti.

Steinmeier, "Bu konuda Alman Meclisi de açıklama yaptı. Alman Meclisi'nin siyasi konularda her türlü kendini ifade etme hakkı ve özgürlüğü vardır ancak Alman Meclisi'nin kendisi de her kararın yasal bağlayıcı etkisi olmadığını söylüyor" diye konuştu.

MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Reuters'a konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre ise Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentonun onayladığı tasarıyla arasına mesafe koymadığını söyledi.

Alman Federal Meclisi, 2 Haziran'daki oylamada, 1915 Olayları'nı ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanımıştı. Türkiye, 'Ermeni soykırımı' kararı nedeniyle Alman parlamenterlerin İncirlik üssünü ziyaretine izin vermiyordu ve Alman hükümetinden bu konuda bir açıklama yaparak, tasarıyı tanımadığını belirtmesini talep ediyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.