Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'dan çok önemli Türkiye açıklaması

Türkiye-Rusya yakınlaşması, AB başkentlerinde, “Türkiye’yi kaybediyor muyuz?” soru ve tartışmalarına yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'dan çok önemli Türkiye açıklaması
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşmayı doğru bulduklarını, ancak Rusya’nın Türkiye için NATO’ya alternatif olamayacağını söyledi. Alman Bild gazetesine konuşan Steinmeier, “Türkiye ile Rusya’nın yeni bir askeri eksen oluşturma tehlikesi ne kadar yüksek?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

YAKINLAŞMALARI İYİ BİR GELİŞME

“Geçen yıl Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından tekrar bir yakınlaşma içine girmesi, iyi bir gelişme. Ama aynı zamanda ben iki ülke arasındaki ilişkinin çok sıkı olacağına ve Rusya’nın Türkiye için NATO güvenlik partneri yerini dolduracağına inanmıyorum. Türkiye önemli bir NATO partneri ve öyle de kalmalı.”

Alman Bakan, “Türkiye için vize serbestisi gelecek mi” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Vize serbestisi, bununla ilgili tüm şartlar yerine getirildikten sonra olur. Şu an böyle bir durum yok.”

SURİYE ESAD’SIZ ŞEKİLLENECEK

Bakan Steinmeier, Suriye’de yaşanan iş savaşla ilgili ile şunları söyledi: “Bölgede iktidar kazanmak için insanların sırtından 5 yıldan beri çok korkunç oyunlar oynanıyor. Aktörlerin bazıları çatışmaları sonlandırmaya ilgi duymuyor.”

Steinmeier, “Savaşın sonunda kazanan diktatör Esad mı olacak?” sorusuna da, “Ben buna ihtimal vermiyorum. Geçici bir süre Esad’ın partisi Suriye’de bir rol oynar. Ama Suriye’nin geleceği Esad’sız şekillenecek ve şekillenmek zorunda. Suriye’de çözüm Moskova olmadan olmayacağı gibi İran, Suudi Arabistan veya Türkiyesiz de olmaz” cevabını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.