Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Almanya bizim beklentimizi karşıladı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Almanya bizim beklentimizi karşıladı. Biz istediğimizi yaparız istediğimizi de alırız anlayışının Türkiye için geçerli olmadığını, Türkiye’den alamayacaklarını gördüler. Türkiye’ye yönelik olumlu adım atan herkese bizde adım atarız. Adam gibi davranan herkese bizde olumlu bakarız” dedi...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Almanya bizim beklentimizi karşıladı'
 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Al-Jubeir ile görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Resmi Konutta gerçekleşen görüşme sonrası Bakan Çavuşoğlu ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Jubeir ortak basın açıklaması yaptı.

Almanya milletvekillerinin İncirlik'teki Alman birliğini ziyaret etmesine Türkiye'nin yeşil ışık yakıp yakmadığı ile ilgili bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, “Almanya Federal Meclisinin Savunma Komisyonu Üyelerinin İncirlik’i ziyaret etmeleri için gerekli izinleri vermemiştik ve bununda sebebi belliydi. Meclis’te, sözde soykırım ile ilgili aldıkları karardan dolayı bu izni vermedik. Bu izni verebilmemiz için Almanya için ortaya koyduğumuz şartta belliydi. Almanya’da bu şartı yerine getirdi. Yaptığı açıklama ile bu kararın hiçbir hukuki bağlayıcılığının olmadığını vurguladı. Dünyada herkese, özelliklede parlamentolara örnek olabilecek bir açıklama yaptı. Yani, soykırım tabiri hukuki bir tabirdir, jenerik ve siyasi bir tabir değildir. Bunun içinde mahkeme kararı gerekir dedik. Bu anlamda Almanya bizim beklentimizi karşıladı. Biz istediğimizi yaparız istediğimizi de alırız anlayışının Türkiye için geçerli olmadığını, Türkiye’den alamayacaklarını gördüler. Türkiye’ye yönelik nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini, Türkiye’ye istedikleri gibi muamele edemeyeceklerini anlamış oldular. Türkiye’ye yönelik olumlu adım atan herkese bizde adım atarız. Adam gibi davranan herkese bizde olumlu bakarız. Aksi yönde düşüncesi olan ve tavır içinde olana da gerekli cevabı veririz” diye konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.