Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanlar için en önemli haber kaynağı televizyon

Almanya’da eğlence ve zaman harcama aracı olarak tarif edilen televizyon, gösterdiği gelişimle Almanların en önemli haber kaynağı haline geldi. Hans-Bredow ve Reuters Enstitülerinin ortaklaşa hazırladığı 2017 Dijital Haber Raporuna göre...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanlar için en önemli haber kaynağı televizyon

Almanya’da eğlence ve zaman harcama aracı olarak tarif edilen televizyon, gösterdiği gelişimle Almanların en önemli haber kaynağı haline geldi. Hans-Bredow ve Reuters Enstitülerinin ortaklaşa hazırladığı 2017 Dijital Haber Raporuna göre Almanya’daki yetişkin internet kullanıcılarının yüzde 77’si televizyon aracılığıyla haber elde ediyor. Kullanıcıların yüzde 52’si ise dünyada yaşanan olayların duyurulması konusunda televizyonları en önemli haber kaynağı olarak görüyor.

Rapordan elde edilen verilere göre, yaşları 18-24 arasındaki internet kullanıcılarının yüzde 59’u haberleri televizyondan takip ederken bu yaş grubundakilerin üçte birinin televizyonu en önemli haber alma kaynağı olarak görüyor.

Almanya’da haberlere yüksek ilgi gösteren yetişkin internet kullanıcılarının yüzde 94’nün haftada en az üç kez haberleri online olarak internet ortamında okuyarak veya televizyondan takip ettiği ifade edildi. Bu kullanıcılardan yüzde 87’sinin her gün haber dinlediği belirtildi. Bu kullanıcıların yüzde 70’inin ise habere olan ilgisinin çok yüksel olduğu açıklandı.

İnternet kullanıcılarının yüzde 56’sı televizyonu yüzde 60’ı ise gazeteleri en önemli haber kaynağı olarak görüyor. İnterneti ve sosyal medyayı haber kaynağı olarak görenlerin yüzde 45’i interneti ve 33’ü ise sosyal medyayı haber kaynağı olarak görüyor.

Televizyon haberlerini güveli gören 36 ülke arasında Almanya 6. sırada yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.