Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanlar, e-devlet konusunda şüpheli

Almanya’nın e-devlet açılımı, İçişleri Bakanlığı'nda büyük bir bilirkişi heyeti tarafından incelendi. 5 yıldır e-devlet çerçevesinde incelemelerde Almanya’daki vatandaşların sistemden ve imkânlarından yeterince haberdar olmadıkları...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanlar, e-devlet konusunda şüpheli
Almanya’nın e-devlet açılımı, İçişleri Bakanlığı'nda büyük bir bilirkişi heyeti tarafından incelendi. 5 yıldır e-devlet çerçevesinde incelemelerde Almanya’daki vatandaşların sistemden ve imkânlarından yeterince haberdar olmadıkları ortaya çıktı.

D21 inisiyatifinin yaptığı araştırmayı basına ve davetlilere tanıtan yetkili Robert Wieland, Hükümetin e-devleti hayata geçirme konusunda bir probleminin olmadığını söyledi. “Ancak bu uzun bir süreç gerektiriyor” ifadelerini kullanan Wieland, Hükümetin e-devlet çerçevesinde vatandaşın hizmetine sunduğu bir hizmeti yeterince tanıtıp reklamını yapmadığını söyledi.

Wieland, Almanya’da yaşayan vatandaşların son yıllarda gün ışığına çıkan NSA dinleme skandallarından sonra e-devlet hizmetlerine karşı daha bir şüpheyle yaklaştığını kaydetti. Wieland, Alman halkının genel anlamda e-devlet hizmetlerinden faydalandığına da dikkat çekti. “Şayet hükümet veya belediyeler e-devlet kapsamında sundukları hizmetleri daha iyi tanıtıp güvenceli olduklarına dair vatandaşları bilinçlendirebilse, e-devlet hizmetinden daha çok vatandaş faydalanacaktır” dedi.

Hükümete yapması gereken işlemleri tarif ederken Wieland, “E-devlet projesi çok kapsamlı ve uzun yıllar sürecek olan bir proje. Bu kapsamda en önemlisi devlet birimlerinin kendi aralarında iyi bir irtibatının olması. Bu bağlantı sağlanamasa vatandaşa iyi bir e-devlet sunulamayacağının.” altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.