Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Parlamentosu ilk kez PKK yasağı konusunu meclis gündemine aldı

Almanya Meclisi'nde Sol Parti'nin "PKK yasağının kaldırılması ve örgütün AB terör listesinden çıkarılması" ile ilgili 6 maddelik talep listesi görüşüldü.Farklı konuların tartışıldığı meclis oturumları tam 12 saat sürerken,...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Meclisi'nde Sol Parti'nin "PKK yasağının kaldırılması ve örgütün AB terör listesinden çıkarılması" ile ilgili 6 maddelik talep listesi görüşüldü.

Farklı konuların tartışıldığı meclis oturumları tam 12 saat sürerken, PKK konusuna sadece yarım saat ayrılması gözden kaçmadı. PKK konusu Federal Meclis gündemine “Kürdistan İşçi Partisi için faaliyet yasağı” şeklinde alındı. Sol Parti Federal Meclis milletvekili ve parti İçişleri Politikaları Sözcüsü Ulla Jelpke, yine PKK yasağının kaldırılması ve PKK’nın terör örgütü listelerinden çıkarılmasını talep etti.

“Türkiye ve Ortadoğu’daki değişimlerin; PKK’nın ve Almanya’da kendisine yakın olan örgütlerin gelişimlerinin PKK hakkında yani değerlendirmeler yapılmasını zorunlu kıldığını” iddia eden Jelpke ayrıca “PKK yasağının Almanya’da uyuma da zarar verdiğini ve Alman çoğunluk toplumunun Kürtleri kabul etmesi için PKK yasağının kaldırılması gerektiğini” ileri sürdü. Jelpke, PKK’nın “tüm yan, parça ve halef örgütlerinin terör listesinden çıkarılmasını, örgüte yakın medya kuruluşları üzerindeki yasakların kaldırılmasını, Federal Adalet Bakanlığı’nın Ceza Kanunu’nun 129’uncu maddesinin B bendine göre yabancı terör örgütü olarak sınıflandırdığı PKK’nın ilgili maddeye göre takibinin iptal edilmesini” istedi. Jelpke’nin AKP hükümetine atıfta bulunarak PKK yasağının kaldırılmasıyla ilgili olarak “Türk hükümetinin kalıcı barış için bu şekilde cesaretlendirileceğini de” söylemesi dikkat çekti.

Bu arada PKK önerisi görüşülmeden iki saat önce Sol Parti’nin de desteğiyle örgüt yasağının kaldırılması talebiyle Meclis önünde protesto gösterisi yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.