Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman ordusuna 9 milyar Euro'luk helikopter alınıyor

Almanya'da Federal Meclis Bütçe Komisyonu, Savunma Bakanlığı’na alınacak helikopterler için onay verdi. Böylece Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, bakanlığa başladıktan sonra ilk büyük savunma alımını gerçekleştirmiş olacak....

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Federal Meclis Bütçe Komisyonu, Savunma Bakanlığı’na alınacak helikopterler için onay verdi. Böylece Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, bakanlığa başladıktan sonra ilk büyük savunma alımını gerçekleştirmiş olacak. Von der Leyen, Federal Ordu’ya 168 savaş ve kargo helikopteri alacak. Satın alımların maliyetinin 8,7 milyar Euro olduğu belirtildi.

Savunma Bakanı von der Leyen’i üretici firmalarla yeterince pazarlık yapmamakla suçlayan Sol Partili Gesine Lötzsch, "Savunma Bakanlığı’nın vergi ödeyen vatandaşlardan çok savunma sanayi firmalarının çıkarlarını kolladığı izlenimi edindim." dedi.

Aynı zamanda Bütçe Komisyonu Başkanı olan Lötzsch, bakan von der Leyen’in üretici firmalarla daha fazla pazarlık yapabileceğini ileri sürdü. Savunma Bakanlığı yaptığı anlaşmaya göre istemesi halinde NH90 tipi çok uluslu kargo helikopteri üretim birliğine katılabilecek.

Bu zamana kadar ortak NH90 tipi kargo helikopteri üretimi birliğine Belçika, Hollanda, Norveç, İtalya ve Baltık Ülkeleri ilgi gösterseler de kesin katılacaklarını beyan etmediler.

‘GONCAGÜL OPERASYONU’ ÇIKTI

Bu arada Savunma Bakanı hakkında yazılan ikinci kitap da dünden itibaren vitrinlerdeki yerini aldı.

Peter Dausend, Elisabeth Niejahr’ın kaleme aldığı ‘Operation Röschen‘ (Goncagül Operasyonu), muhafazakar, disiplinli, ne planladığı hesaplanamayan, görmüş geçirmiş ve vatanına bağlı özellikleriyle Başbakan Angela Merkel’in halefi olarak görülen bu siyasetçiyi daha yakından tanıtmayı amaçlıyor.

Yazarlara göre ‘Goncagül’ lakaplı von der Leyen’i takip edenler günümüzde siyasetin nasıl işlediğini de öğrenme imkanı buluyor. Hiçbir kadın siyasetçiye nasip olmayacak şekilde medyada boy gösteren ve yedi çocuk sahibi olması hasebiyle aile ile mesleği bir arada götüren kadınlara rol model sunan von der Leyen, bu özellikleriyle Alman siyasetine daha uzun yıllar damgasını vuracak gibi görünüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.