Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirdi

Almanya'da Federal Meclis'in 18. dönemi bugün çalışmalarına başladı. Oturumun en önemli gündemlerinden biri federal meclis başkanını seçmek oldu. Seçimlerin galibi Birlik Partileri (CDU/CSU), meclis başkanlığına Norbert Lammert’i (CDU)...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Federal Meclis'in 18. dönemi bugün çalışmalarına başladı. Oturumun en önemli gündemlerinden biri federal meclis başkanını seçmek oldu. Seçimlerin galibi Birlik Partileri (CDU/CSU), meclis başkanlığına Norbert Lammert’i (CDU) yeniden aday gösterdi.

2005 yılından bu yana meclis başkanlığı yapan Lammert, 631 milletvekilinin 591 evet oyunu alarak görevini sürdürecek.

Federal meclis her dönemde olduğu gibi geleneksel olarak yaş itibariyle en büyük milletvekili Heinz Riesenhuber tarafından açıldı.

77 yaşındaki Riesenhuber, federal meclisin kuruluşundan bu yana Hür Demokrat Parti'nin ilk defa mecliste yer almadığını hatırlatarak, Almanya’nın demografik değişim gibi zorluklarla mücadele edeceğine dikkat çekti.

4 MECLİS GRUBU BULUNUYOR

Federal mecliste bugünden itibaren toplamında dört meclis grubu bulunuyor. Muhtemel hükümet gözüyle bakılan büyük koalisyon ortakları CDU/CSU ve Sosyal Demokrat Parti milletvekilleri 504 vekile sahip olacak. Muhalefetteki Sol Parti ve Yeşiller ise toplamında 127 milletvekili bulunduruyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.