Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman liderlerin telefon dinlemelerinde güvenli bir çözümü yok

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in telefonunun Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlenilmesi skandalı Kuzey Ren Vesfalya (KRV) eyaletinde yankı buldu. KRV Başbakanı Hannelore Kraft’ın da iş için kullandığı cep telefonunun...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in telefonunun Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlenilmesi skandalı Kuzey Ren Vesfalya (KRV) eyaletinde yankı buldu. KRV Başbakanı Hannelore Kraft’ın da iş için kullandığı cep telefonunun şifresiz olduğu ifade edildi. Meclise verilen soru önergesine başbakanlığın verdiği cevapta Kraft’ın yanı sıra bakan ve yüksek bürokratlarında aynı şekilde telefon üreticisi tarafından verilen özel bir yazılımdan başka güvenliği yok.

Bu yazılımında ancak telefon üzerinden iş için kullanılan e-mailler, irtibatlar ve ajandanın kullanımında güvenli olduğu bildirildi. Ağustos ayında eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jager yaptığı açıklamada henüz güvenliğe sağlam bir çözüm bulunamadığını hatta telefon alımında KRV’li bakan ve bürokratların Amerika ve Çin tarafından dinlenebileceklerine dair imza vermelerinin gerektiğini açıklamıştı.

Öte yandan iletişim teknolojisinde uzman olan Frauenhofer Enstitüsü telefon dinlemelerini mümkün kılan ve şahsi bilgilerin çalınması ve maniple edilmesi ile ilgili bir yollar konusunda uyardı. Yanlış bir uygulamaktan indirmek dinlemeye davetiye çıkarıyor. Kablosuz internet, bluetooth ve NFC bağlantıları da güvenlik adına boşluk oluşturuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.