Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman hükümetinden tutuklamaya ilk tepki

Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasına Alman hükümetinden ilk tepki geldi.Federal Hükümet Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, “Tutumuzda değişen bir şey yok. Federal Hükümet Sözcüsü Steffen...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasına Alman hükümetinden ilk tepki geldi.

Federal Hükümet Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, “Tutumuzda değişen bir şey yok. Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in ifade ettiği gibi demokratik temel ilkelere riayetin esas olması gerekir.” denildi.

Türkiye’de Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile birlikte bazı kişilerin dizi senaryosuna dayandırılarak tutuklu yargılanmasına karar verilmesine Alman hükümetinden tepki geldi.

Alman hükümetinden yapılan açıklamada, "Tüm demokratik temel ilkelere riayet yolundaki tüm şüpheleri ortadan kaldırmak Türkiye’nin kendi çıkarınadır. Gazetecilere ve medya temsilcilerine hedefi önceden belirlenmiş tutumla Türkiye’deki ifade ve basın özgürlüğü temel ilkelerinin nasıl bağdaştırılacağı Alman Federal Hükümeti açısından belirsizliğini korumaktadır." hatırlatılması yapıldı.

CEMİLE YUSUF: TUTUKLAMA DEMOKRATİK DEĞERLERE BAĞLILIK ŞÜPHESİ UYANDIRIYOR

Medya mensuplarının tutuklanmasına tepki gösteren Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Federal Milletvekili Cemile Yusuf, "Federal hükümetin eleştirisini destekliyorum. Fikir ve basın özgürlüğü gibi demokratik prensipler çok önemli değerledir. Muhalif gazetecilere yönelik hedefi önceden belirlenmiş bu tutum, Türk hükümetinin bunun farkında olmadığı şüphesi uyandırıyor. tepkisini dile getirdi.

AB BAKANI ROTH: DEVLET BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SINIRLAYAMAZ

Medyaya baskı ve hukuksuz tutuklamalara Almanya’nın Avrupa Birliği Bakanı Michael Roth da tepki verdi. Devletin basın özgürlüğünü korumakla görevli olduğunu söyleyen Roth, "Devlet basın özgürlüğünü sınırlayamaz. Korumakla görevlidir. Bu Avrupa Birliği için de ve AB adayı Türkiye için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Federal Alman Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Michael Konken ise "Türk güvenlik yetkilileri tarafından hükümeti eleştiren gazetecilere karşı yapılan darbe basın özgürlüğüne ciddi bir ihlalidir. Biz haksız yere tutuklanan tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.