Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman hükümeti: Uçağa iniş izni vermemek ilkelce bir davranış olur

Türkiye’nin bir Alman askeri uçağına İncirlik havalimanına inme izni vermediği yönündeki iddiayı Alman hükümeti doğrulamadı. Berlin’de düzenlenen bir basın toplantısında bu iddianın sorulması üzerine Almanya Dışişleri Bakanı Sözcüsü...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin bir Alman askeri uçağına İncirlik havalimanına inme izni vermediği yönündeki iddiayı Alman hükümeti doğrulamadı. Berlin’de düzenlenen bir basın toplantısında bu iddianın sorulması üzerine Almanya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Martin Schäfer, "Federal hükümet bunun teknik bir mesele olduğundan ve kısa sürede hallolacağından hareket ediyor." dedi.

Schäfer, yolcu uçaklarından farklı olarak askeri uçaklar ve yüksek hükümet temsilcileri gibi insanları taşıyan sivil uçakların hava sahasını kullanmadan önce özel bir izin alındığını hatırlattı ve "İncirlik'in Suriye gibi çatışma bölgelerine yakınlığı nedeniyle ve Irak’ın kuzeyindeki güvenlik sorunları dikkate alındığında bizim açımızdan başvuruların incelenmesi zaman alması beklenmeyen ve şaşırtıcı bir durum değildir." dedi.

İddiaların Alman dış istihbarat teşkilatı BND’nin Türkiye’yi dinlediği iddiaları ile alakasının sorulması üzerine Schäfer, "Aramızda böylesine ilkelce bir davranış sergilenebileceğine ilişkin elimizde en ufak bir ipucu yok. Bunu düşünmemiz mümkün değil." dedi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jens Flosdorf ise uçuş ve inişler için iznin henüz kendilerine ulaşmadığını, ancak bunun iznin bilinçli olarak verilmeyeceği anlamına gelmediğini söyledi. Flosdorf rutin olarak alternatif yolların planlandığını da sözlerine ekledi.

Deutsche Welle, Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesi haberlerinin duyulması üzerine Türkiye’nin de buna karşılık Irak’a yardım malzemesi götüren Alman askeri uçağına İncirlik’e inme iznini vermediğini duyurmuştu. Bu arada Türkiye’nin beklenen izni verdiği de basına yansıdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.