Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman basını, gazetecilere gözaltı haberlerine geniş yer verdi

Özgür medyaya darbe operasyonu ile ilgili gelişmeler, Almanya medyasında geniş bir şekilde yer alıyor. Alman basını, konuyla ilgili haberlerle birlikte İnsan Hakları Örgütü'nün (Human Rights) gazetecilerin gözaltı kararına tepkisine de...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür medyaya darbe operasyonu ile ilgili gelişmeler, Almanya medyasında geniş bir şekilde yer alıyor. Alman basını, konuyla ilgili haberlerle birlikte İnsan Hakları Örgütü'nün (Human Rights) gazetecilerin gözaltı kararına tepkisine de yer verdi. Alman basınında, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayınları Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın 14 Aralık'ta göz altına alınması ifade özgürlüğüne darbe yer aldı.
Medya, Erdoğan'ın AB'ye restini de sayfalarına taşıyarak, Türkiye'nin demokrasinden uzaklaştığına vurgu yaptı. Ülkedeki gazeteler, AB Dış İlişkiler Sorumlusu Federica Mogherini'nin ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn'ın gazetecilerin gözaltı ile ilgili tepkilerini de sayfalarına taşıdı.

Berlin merkezli Tagespiegel Zaman'ın o gün tepki olarak 2 milyon baskı ile okuyucunun karşısına çıktığına yer verdi. Tutuklamalardan sonra Hizmet Hareketi'ne mesafeli olanların dahi Zaman ile dayanışma içine girdiğini duyurdu. Aralarında Abdulkadir Selvi'nin de bulunduğu hükümete yakın bazı gazetecilerin de yaşananları doğru bulmadığı hatırlatıldı.

Söz konusu gazetenin yazarı Thomas Seibert ise Erdoğan'ın gerçeklerden uzakta yaşadığını iddia ederek komplo teorileri ile hareket ettiğini yazdı. Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın film sahnelerini bile darbe olarak algıladığı ve demokrasiyi ayak altına aldığını alaycı bir dil ile kaleme aldı.

Yazar, 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra Erdoğan'ın yargı üzerindeki baskısını artırdığının altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.