Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman bakan rüşvet skandalı sebebiyle istifa etti

Hakkında rüşvet ve dolandırıcılık şüphesiyle soruşturma başlatılan Schleswig Holstein Eğitim Bakanı Waltraud “Wara” Wende görevinden istifa etti. Bakan Wende devam eden soruşturma yükünün ağır olduğunu belirterek, “Bana verilen...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkında rüşvet ve dolandırıcılık şüphesiyle soruşturma başlatılan Schleswig Holstein Eğitim Bakanı Waltraud “Wara” Wende görevinden istifa etti.

Bakan Wende devam eden soruşturma yükünün ağır olduğunu belirterek, “Bana verilen sorumluluk ve görevimden bakanlık bünyesinde çalışanlar, hükümet ve Schleswig Holsteinli vatandaşlar için şu andan itibaren istifa ediyorum.” dedi.

Eyalet Başbakanı Torsten Albig ise "Bakanın bu kararını saygıyla karşılıyorum." dedi. Albig ayrıca Wende gibi değerli bir kabine arkadaşını kaybetmekten büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

SPD’nin koalisyon ortakları Yeşiller ve SSW Wende’nin akademik hayattan gelerek politikaya katıldığını ve eğitim alanında önemli çalışmalar yaptığını belirterek, alınan kararı saygıyla karşıladıklarını ve çalışmalardan dolayı teşekkür ettiklerini bildirdi.

CDU Schleswig Holstein Başkanı ve Avrupa Parlamento Milletvekili Reimer Böge, Eyalet Başbakanı Albig’in Thrüringen ve Brandenburg seçimlerinden dolayı geç açıkladığından dolayı eleştirdi. Hür Demokrat Parti (FDP) Meclis Grubu Başkanı Wolfgang Kubicki ise istifayı geç kalınmış ama doğru alınmış bir karar olarak değerlendirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.