Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman astronot uzayda

Alman astronot Alexander Gerst, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yapılacak çalışmalara katılmak üzere dün gece 21.57’de Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden iki meslektaşıyla birlikte yola çıktı.Uzaya giden 3. Alman astronot olan...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman astronot Alexander Gerst, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yapılacak çalışmalara katılmak üzere dün gece 21.57’de Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden iki meslektaşıyla birlikte yola çıktı.

Uzaya giden 3. Alman astronot olan Alexander Gerst, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden Rus meslektaşı Maksim Surayev ve ABD’li Reid Wiseman ile birlikte Almanya saati ile 21:57’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru hareket etti. Yaklaşık 6 saat süren yolculuktan sonra uzay aracı istasyona kenetlendi.

Soyuz uzay roketinde son hazırlıklar tamamlandıktan sonra astronot ve kozmonotların 166 günlük uzay macerası da başlamış oldu.

ISS’te çeşitli deneyler yapacak ve bilimsel çalışmalara katılacak olan Alman astronot ve meslektaşları diğer ekip dünyadan gelene kadar burada kalacaklar.

Uzaydaki çalışmalar Almanya’nın Darmstadt kentindeki Avrupa Uzay Kurumu ESA’den de yakından takip ediliyor.

Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, hafta başında ESA’i ziyaret etmiş ve Baykonur Uzay Üssü’ndeki Alman astronot Gerst ile de bir telekonferans göreşmesi gerçekleştirmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.