Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman askerlerin şikayetleri artıyor

Profesyonel orduya geçen Almanya’da askerlerin şikâyetleri artıyor. Konu hakkında Süddeutsche Zeitung gazetesine açıklama yapan Federal Ordu Sorumlusu Hellmut Könighaus, ordudaki asker sayısının azalmasına rağmen askerlerden gelen şikâyetlerin...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Profesyonel orduya geçen Almanya’da askerlerin şikâyetleri artıyor. Konu hakkında Süddeutsche Zeitung gazetesine açıklama yapan Federal Ordu Sorumlusu Hellmut Könighaus, ordudaki asker sayısının azalmasına rağmen askerlerden gelen şikâyetlerin geçen yıla kıyasla yüzde 20 oranında arttığını söyledi. Önceki yıl asker sayısının 200 bin civarında olduğunu ve bu yıl bu sayının 185 bine düştüğünü hatırlatan Könighaus, bu rakamlar dikkate alındığında yüzdelik oranın daha da artacağını söyledi.

Könighaus, şikâyetlerin en büyük kısmını yüzde on ile askerlerin ailelerine hastalık, ölüm, doğum gibi durumlarda yapılan maddi yardımların gecikmesi oluşturdu. Asker yakınlarının hastane, doktor ve eczane gibi giderlerinin karşılanması için yapılan başvuruların on binleri bulduğu ifade ediliyor. Sağlık hizmeti alan asker yakınlarının bu ücreti ilk olarak kendilerinin ödemesi gerekiyor. Daha sonra faturanın bir kısmı işveren (ordu) tarafından ödeniyor. Orduda yapılan reformla birlikte bu konudaki sorumlu merciler değişti ve işlem süresi uzadı.

'ASKERLİK DAHA CAZİP HALE GETİRİLMELİ'

Ordudan sorumlu Könighaus, ülkenin nüfustaki dönüşümden dolayı vasıflı genç işgücü bulma sorunu yaşadığını hatırlattı ve profesyonel asker yetiştirmek için yeterli sayıda genç bulunması gerektiğini söyledi. Bunun için askerlik mesleğinin daha cazip hale getirilmesini isteyen Könighaus, örneğin asker olacak bir anne için görev yaptığı yer yurt dışında da olsa çocuk bakım yeri imkânı sunulmasını önerdi.

ORDUYA VERİLEN ÖNEM ARTTI

Tüm sıkıntılara rağmen Alman ordusunun en iyi eğitimden geçmiş askerlerden oluştuğunu kaydeden siyasi, bunun böyle kalması için en iyi eğitimli vatandaşların orduya kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Alman toplumunda orduya verilen önemin arttığını da sözlerine ekleyen yetkili, ancak bazı okulların askerlere kapılarını tamamen kapatıp, ordudaki meslek tanıtımlarına izin vermediklerini ve bu okullara 'barış ödülü' verildiğini söyleyerek eleştiride bulundu. Könighaus, askerlerin tüm Almanya halkı için hayatlarını tehlikeye attıklarının unutulmamasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.