Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliya İzzetbegoviç, İstanbul’da anıldı

Fikir ve mücadele insanı Bosna Hersek’in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç, vefatının onuncu yılında İstanbul’da düzenlenen bir sempozyumla anıldı. Üsküdar Belediyesi ve İlmi Etüdler Derneği, efsanevi liderin vefatının onuncu yıl dönümü...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aliya İzzetbegoviç, İstanbul’da anıldı
Fikir ve mücadele insanı Bosna Hersek’in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç, vefatının onuncu yılında İstanbul’da düzenlenen bir sempozyumla anıldı.

Üsküdar Belediyesi ve İlmi Etüdler Derneği, efsanevi liderin vefatının onuncu yıl dönümü vesilesiyle Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Doğu-Batı Arasında İslam Birliği İdeali’ konulu bir sempozyum düzenledi. Sempozyuma yerli ve yabancı konuklardan oluşan kalabalık bir davetli kitlesi iştirak etti.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Ömer Saraç, Aliya İzzetbegoviç’in kendini ülkesine, milletine ve İslam dinine adayan bir kahraman olduğunu söyledi. Saraç, Aliya’nın, Osmanlı sonrasında, bu coğrafyada, mazlum, göçmen, yoksul, fakir ve kimliksiz hale dönüştürülmek istenen İslam coğrafyasında bir var olma mücadelesi verdiğini belirtti.

Ömer Saraç, konuşması devamında, “Aliya, bütün İslam alemini dolayısıyla Yugoslavya halkının titreyip kendine dönmesini, aşağılık kompleksinden kurtulmasını, üzerindeki ölü toprağı atmasını, hurafe ve türlü manipülasyonlardan arınarak sahih İslam’la tanışmasını, İslam medeniyetinin muazzam birikiminden faydalanmayı ve çağımıza bu muazzam birikimi artırmayı hedefliyordu.” ifadelerini kullandı.

İlmi Etüdler Derneği Başkanı Lütfi Sunar ise Aliya ve ona eşlik eden düşünürlerin insanlığın kurtuluşunun için İslam’a ihtiyaç duyulduğuna inandıklarını dile getirdi. Sunar, “Ama bunun için Müslümanların evvela özgürleşmesi ve kendi aralarında birliği tesis etmeleri gerekir.” dedi.

Konuşmalardan sonra oturumlara geçildi. Sempozyum kapsamında “Kimlik, Kültür ve Hayat, İslam ve Siyaset, Din ve Ahlak” temalı üç ayrı oturum yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.