Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alfano: Göçmenler sadece İtalya'nın değil tüm Avrupa'nın sorunudur

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, 2014 yılının ilk beş ayında İtalya kıyılarından toplam 40 bin göçmenin giriş yaptığını bildirdi. Bu rakamın, geçen yıl toplamda 43 bin göçmenin giriş yaptığı düşünüldüğünde ne kadar...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, 2014 yılının ilk beş ayında İtalya kıyılarından toplam 40 bin göçmenin giriş yaptığını bildirdi. Bu rakamın, geçen yıl toplamda 43 bin göçmenin giriş yaptığı düşünüldüğünde ne kadar ciddi bir sorun haline geldiğinin göstergesi olduğuna dikkat çeken Alfano, göçmenlerin sadece İtalya'nın değil tüm Avrupa'nın sorunu olduğunu ifade etti.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Schengen komitesinde yaptığı konuşmada göçmen sorununun geldiği noktaya dikkat çekti. Alfano, göçmenlere yardım edilmesinin bir görev olduğunu ancak gelenlerin sayısının yüksekliği ve her geçen gün artmasının problem oluşturduğunu kaydetti. Gelenlerin çoğunun sığınma ve barınma hakkı istediğini belirten Alfano, "Bunları karşılamak sadece tek bir ülkenin mecburiyeti değil tüm Avrupa'nın mecburiyetidir." dedi.

Alfano, göçmenlerin sayısının her geçen gün artmasına ve birçoğunun da bu yolculuklar sırasında hayatlarını kaybetmesine engel olmak için Afrika'da bu insanlara yardım edecek kuruluşların açılması teklifini yineledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.