Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alabama eyalet meclis başkanı yolsuzluktan tutuklandı

ABD'nin Alabama Eyaleti Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı Mike Hubbard, yolsuzluk, konumunu çıkar amaçlı kullanma gibi 23 farklı suçlamadan dolayı tutuklandı.Eyalet Kongresi’nin Temsilciler Meclisi başkanlığının yanı...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'nin Alabama Eyaleti Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı Mike Hubbard, yolsuzluk, konumunu çıkar amaçlı kullanma gibi 23 farklı suçlamadan dolayı tutuklandı.

Eyalet Kongresi’nin Temsilciler Meclisi başkanlığının yanı sıra Hubbard, aynı zamanda mensubu olduğu partinin de Alabama başkanlığını yürütüyordu. Hubbard'ın, konumunu kişisel kazanç ve Meclis’e sunulan mevzuatları dahi çıkar amaçlı kullanma gibi 23 farklı suçlamadan dolayı tutuklandığı belirtildi.

Meclis Başkanı Hubbard, hakkında ileri sürülen suçlamaları kabul etmedi. Hubbard, kendisine karşı yürütülen soruşturmanın bir cadı avı olduğunu da ileri sürdü.

Hubbard hakkında yürütülen iddianamenin aslında eyalette devam eden bir kamu yolsuzluk soruşturmasının parçası olduğu belirtiliyor. Hubbard'ın avukatı, müvekkili hakkında henüz gözaltı mı yoksa tutuklama mı olduğu konusunun netlik kazanmadığını ifade etti. Hubbard’ın avukatı Mark White, tutuklama olduğuna karar verilirse müvekkilinin kefaletle salınacağını umduğunu aktardı.

Özel jüri, Hubbard’ın da adının geçtiği yolsuzluk soruşturmasında daha önce de Cumhuriyetçi Parti’nin eyalet milletvekili Barry Moore ile yine aynı partiden eski milletvekili olan Greg Wren’i suçlu bulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.