Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKPM Türkiye Raportörü: Gözaltılardan derin endişe duyuyorum

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Raportörü Franısız senatör Josette Durrieu, Zaman ve Samanyolu’na yönelik gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi. AKPM Raportörü, "Gözaltılardan derin endişe duyuyorum." ifadelerini...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Raportörü Franısız senatör Josette Durrieu, Zaman ve Samanyolu’na yönelik gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi. AKPM Raportörü, "Gözaltılardan derin endişe duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada Durrieu, gözaltıların Türkiye’de bir kez daha medya özgürlüğünü gündeme getirdiğini belirtti. Operasyonların yalnızca bir yıl önce başlatılan yolsuzluk soruşturmasına yönelik reaksiyon olduğunu iddia etti.

AKPM Raportörü Durrieu, geçtiğimiz Mayıs ayında da Türk yetkililere, medya ve yargı alanında kabul edilen yasaların Avrupa Konseyi standartlarına uygun olması gerektiğini hatırlattığını vurguladı. Bugün de Adalet Bakanı’ndan hukuk devleti ve basın özgürlüğünü de içine alan temel özgürlüklere saygı duyulmasını sağlamasını beklediğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.