Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKPM, 7 Haziran seçimlerini 29 kişilik heyetle izleyecek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerini 29 kişilik gözlemci heyeti ile takip edecek. 5-8 Haziran'da Türkiye'de bulunacak heyete Hollandalı milletvekili Tiny Kox başkanlık...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerini 29 kişilik gözlemci heyeti ile takip edecek. 5-8 Haziran'da Türkiye'de bulunacak heyete Hollandalı milletvekili Tiny Kox başkanlık edecek.

AKPM heyeti; siyasi partilerin seçim organizasyonlarıyla ilgilenen temsilcileri, Yüksek Seçim Kurulu başkanı, STK temsilcileri, RTÜK üyeleri ve medya yöneticileri ile temaslarda bulunduktan sonra oy verme sürecini gözlemleyecek. Heyette, Avrupa Konseyi'nin bağımsız hukuk uzmanlarından oluşan Venedik Komisyonu'ndan bir üye de yasal destek vermek üzere bulunacak.

AKPM, Türkiye'deki seçim süreci ile ilgili 7 Mayıs'ya yaptığı açıklamada, seçimin gayet rekabetçi bir ortamda geçtiğini ve vatandaşların Türkiye'nin siyasi hayatında büyük önem taşıyan bu süreçte siyasi tercih yapma hakkına sahip olduğu ifade edilmişti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asemblesi ve AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi de Türkiye'ye ayrıca gözlemciler gönderecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.