Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıncı, Türkiye İle İmzalanan Koordinasyon Ofisiyle İlgili Yasayı Anayasa Mahkemesi’ne Gönderdi

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile KKTC hükümetleri arasında imzalanan “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın onaylanmasını öngören ve meclisten oy...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile KKTC hükümetleri arasında imzalanan “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın onaylanmasını öngören ve meclisten oy çokluğu ile geçen yasayı ve onun bir parçası olan protokolü, Anayasa’ya uygun olup olmadığı konusunda görüş vermesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Anayasa’nın 94’üncü ve 146’ncı maddelerinin kendisine verdiği yetkiyi kullanan Akıncı, yasayı Anayasa’ya aykırı maddeler olduğu düşüncesiyle Anayasa’ya uygunluğu bakımından görüş istemek üzere bu sabah Anayasa Mahkemesi’ne iletti.
Cumhurbaşkanlığı tarafından Anayasa Mahkemesi olarak oturum yapan Yüksek Mahkeme’ye gönderilen yazıda, Onay Yasası’na konu protokolün tamamının ve özellikle 1’inci, 2’nci, 3’üncü, 4’üncü ve 7’nci maddelerinin Anayasa’ya uygun olup olmadığı konusunda karar vermesi talep edildi.
“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasası”, Cumhuriyeti Meclisi’nin 13 Haziran tarihli 69. birleşiminde muhalefetin ret oyuna karşılık koalisyon ortağı partilerin ve bağımsız milletvekillerinin kabul oyuyla ve oy çokluğuyla kabul edilmişti. 14 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen yasanın yürürlüğe girebilmesi için Cumhurbaşkanı’nca onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.