Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıncı: “Sonuç Çıkmıyorsa Partiler Şapkalarını Önlerine Koyacak Ve Erken Seçimin Yolunu Tutacaklardır”

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a hareketi öncesi KKTC Ercan Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, üçüncü bir ihtimal olarak ise erken seçime işaret ederek,...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a hareketi öncesi KKTC Ercan Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, üçüncü bir ihtimal olarak ise erken seçime işaret ederek, “Bu birkaç gün içinde çoğunluk olmadığı beyanı olursa meclisteki büyükler dikkate alarak en büyük gruptan başlayarak görevlendirme yapacağım, bundan da sonuç çıkmıyorsa partiler şapkalarını önlerine koyacak ve erken seçimin yolunu tutacaklardır” dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye’de yapılacak olan 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a hareketi öncesi KKTC Ercan Havalimanı’nda basına açıklamalarda bulunarak hükümet krizine değindi. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, dün siyasi parti başkanları ile yaptığı görüşmelerde, hiçbir siyasi parti liderinin hükümeti kurma için çoğunluğa sahip olduğu beyanında bulunmadığını kaydetti. Cuma gününe kadar siyasi partilerin hükümet çalışmaları kapsamında temaslarda bulunabilmesi için fırsat istediğine vurgu yapan Akıncı, “Dolayısıyla burada olmayacağım bir iki gün içinde bu temaslar yapılacak ve Cuma’dan itibaren daha net bir tablo ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.
"Temennim çalışmaların verimli geçmesi ve kısa sürede hükümeti oluşturacak ortamın doğmasıdır çünkü kriz ortamı en son isteyeceğimiz şeydir" ifadesini kullanan Akıncı, sorunları çözecek ve gerçek anlamda reform yapacak bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Siyasi partilerin olası bir hükümette uzlaşamaması durumunda ise Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde en fazla sandalyeye sahip partiden başlayarak hükümeti kurma görevi vereceğini bildirdi. Akıncı, üçüncü bir ihtimal olarak ise erken seçime işaret ederek, “Bu birkaç gün içinde çoğunluk olmadığı beyanı olursa meclisteki büyükler dikkate alarak en büyük gruptan başlayarak görevlendirme yapacağım, bundan da sonuç çıkmıyorsa partiler şapkalarını önlerine koyacak ve erken seçimin yolunu tutacaklardır. Bundan çıkış yolu yok” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.