Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıncı, KKTC'de hükümet kurma çalışmaları kapsamında siyasi liderlerle görüşüyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde bugün siyasi parti başkanlarıyla görüşmeye başladı.Akıncı ilk olarak 2. Cumhurbaşkanı ayrıca Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akıncı, KKTC'de hükümet kurma çalışmaları kapsamında siyasi liderlerle görüşüyor
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde bugün siyasi parti başkanlarıyla görüşmeye başladı.

Akıncı ilk olarak 2. Cumhurbaşkanı ayrıca Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ı kabul etti. Bu kabulünün hemen ardından Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'le görüşen Akıncı, daha sonra Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş'la da bir araya geldi.

TALAT: KALYONCU İLE HÜKÜMET KURMA KARARINI İLETTİK

Akıncı-Talat görüşmesi saat 10.00’da başladı. Görüşmede Talat’a, CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman eşlik etti. Talat, görüşme çıkışında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın daveti üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun dün istifa etmesi üzerine bütün siyasi partileri görüşmeye davet ettiğine işaret eden Talat, CTP yetkili organlarının CTP-BG Milletvekili Ömer Soyer Kalyoncu başkanlığında bir hükümet kurma kararı aldığını cumhurbaşkanına ilettiklerini belirtti.

Talat, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, bütün siyasi partilerle görüştükten sonra değerlendirme yapacağını kaydetti.

ÖZGÜRGÜN: İSTİŞAREDE BULUNMAK İÇİN GELDİK

Talat'ın ardından Akıncı ile görüşen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de dün, Yorgancıoğlu’nun istifasını vermesiyle hükümetin kurulmasıyla ilgili istişarelerde bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Akıncı’nın daveti üzerine ziyarete geldiklerini söyledi.

Ana muhalefet partisi olarak konuyla ilgili görüşlerini aktardığını belirten Özgürgün, ülkenin hükümetsiz kalmaması ve yeni hükümetin en kısa sürede kurulması için Akıncı’yla görüş birliklerinin olduğunu vurguladı. Özgürgün, “Cumhurbaşkanı da bu konuda anayasal görevi çerçevesinde gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.