Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıncı: “Kalkışmaya darbeye karşı en iyi cevap kuşkusuz hukuk ve demokrasi içinde kalınarak verilecektir”

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 42’nci yılı kapsamında Lefkoşa’da gerçekleştirilen törende, “Hukuk ve demokrasi dışı bir kalkışmaya darbeye karşı en iyi cevap kuşkusuz hukuk ve demokrasi...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 42’nci yılı kapsamında Lefkoşa’da gerçekleştirilen törende, “Hukuk ve demokrasi dışı bir kalkışmaya darbeye karşı en iyi cevap kuşkusuz hukuk ve demokrasi içinde kalınarak verilecektir. Bu, Türkiye’de de demokratik hukuk devletinin daha kökleşmesini getirecektir” dedi.
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 42’nci yılı KKTC’de çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında, Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda da resmi tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve askeri yetkililer katıldı. Tören kapsamında Yavuz Çıkarma plajından atletler tarafından getirilen Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC bayrakları, Akıncı’ya teslim edildi.
Kıbrıs işlerinden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ardından da KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı konuşma gerçekleştirdi. Akıncı, 20 Temmuz 1974’ün 42’inci yılında Barış ve Özgürlük Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Türkiye’de yaşananlar kuşkusuz bizi yakından ilgilendiriyor. Türkiye’deki olumlu gelişmelerle sevinen, acılarla üzülen Kıbrıs Türk halkı olarak elbette bu olayda sevdiklerini yitirmiş olan acılı ailelerin yanındayız. Yaşamını yitirenlere tanrıdan rahmet, geride kalanlara ve tüm Türkiye’de başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar temenni ediyorum” dedi. Akıncı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Türkiye’de silahlı kuvvetler içinde bu darbe girişiminde bulunan grup ile kurum olarak TSK’yı birbirine karıştırmamanın önemine de değinmek gerekir. TSK’nın şerefli komutanlarının ve mensuplarının gerek Türkiye’de gerekse Kıbrıs’ta görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerinden kuşkumuz yok. Darbe girişiminin önlenmesinden sonra Türkiye’yi bekleyen önemli bir görev de hukuk devleti olmanın gereklerinin eksiz yerine getirildiğinin tüm dünyaya gösterilmesidir. Hukuk ve demokrasi dışı bir kalkışmaya darbeye karşı en iyi cevap kuşkusuz hukuk ve demokrasi içinde kalınarak verilecektir. Bu, Türkiye’de de demokratik hukuk devletinin daha kökleşmesini getirecektir.”
Akıncı’nın konuşmasının ardından askerler marşlarla tören alanından geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.