Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıncı, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı kabul etti

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdiği konuşmasında, “Sizlerin yönettiği Kıbrıs’a bizler de hangi katkıyı verebilirsek ondan mutlu oluruz. Kıbrıs’ın 40 yıldan beri sürdürdüğü...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdiği konuşmasında, “Sizlerin yönettiği Kıbrıs’a bizler de hangi katkıyı verebilirsek ondan mutlu oluruz. Kıbrıs’ın 40 yıldan beri sürdürdüğü müzakerelerin başarıya ulaşması temennimiz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, temaslarda bulunmak üzere geldiği Lefkoşa’da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. Kabulde konuşan Kaynak, “Kıbrıs’ta bugün başlayacak Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin, Hala Sultan sempozyumu var. Hem Peygamberimizin halası hem Kıbrıslı meftun, hepimizin çok önemsediği kadın sahabe. Bu sempozyum dolayısıyla geldik” dedi. Kıbrıs’ın her zaman, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için önemli olduğunu belirten Kaynak, “Sizlerin yönettiği Kıbrıs’a bizler de hangi katkıyı verebilirsek ondan mutlu oluruz. Kıbrıs’ın 40 yıldan beri sürdürdüğü müzakerelerin başarıya ulaşması temennimiz. Kıbrıs’ın bu süre zarfında da demokrasi, hukuk devletini inşaat etmesi önemliydi. Bunu sizler başardınız” ifadelerini kullandı.
Akıncı: “48 yıl oldu müzakereler başlayalı”
Mustafa Akıncı ise gerek hükümet gerekse sivil toplum katında yetkililerin sık sık geldiğini ifade ederek, her düzeyde bu temasların yapılmasının kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Akıncı, ekonomik boyutlarda hükümetler arası çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Temennimiz gerek Türkiye’nin gerekse bizlerin çok daha iyi bir geleceğe beraberce ulaşmamız. Söylediğiniz gibi demokrasi içinde, hukuk içinde bir de bütün halk kesimlerine refaha yayabilirsek, adil ölçüler içinde gelir dağılımının iyi olacağı bir çerçevede insanlarımız da yaşamından mutluluk duyarsa herkes için daha iyi bir gelecek anlamına gelir. Yıllardır Kıbrıs sorununu çözmek için uğraşıyoruz. Tam 48 yıl oldu müzakereler başlayalı. 1968, rahmetli Denktaş’ın başlattığı müzakerelerin tarihidir" açıklamasını yaptı.
Yıl sonuna kadar bu konunun bir sonuca bağlanması gerektiğini dile getiren Akıncı, temenninin tüm tarafların kazançlı çıkabileceği yeni bir gelecek inşa etmek olduğunu belirtti.
Akıncı’nın ardından konuşan Kaynak, “Bütün dünya da var olan çatışmaların sonlandırılması formüllerini söylediniz. Özgürlük dediniz, herkesin siyasal hakları dediniz, herkesin nimetlerden yararlanması dediniz. Bu söyledikleriniz çalışma alanlarının da barışa erilebilmesinin formülü. Bu sene sonuna kadar bu 48 yılın nihai noktasına varmasında New York BM Zirvesi’nden sonra Cumhurbaşkanımız MGK toplantısında bu konuda bahis açtı. Sizle fikir birliği içinde görüştüğünü, yıl sonuna kadar bir şekle bağlanması arzusun hem kendisinde hem sizde olduğunu bildirdi” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.