Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıncı, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker İle Görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Brüksel’de dün akşam saatlerinde Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü.KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 3 günlük ziyaret kapsamında geldiği...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Brüksel’de dün akşam saatlerinde Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 3 günlük ziyaret kapsamında geldiği Belçika’nın başkenti Brüksel’de temaslarına başladı. Akıncı, dün akşam saatlerinde Nerlaymont binasında Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi. KKTC Cumhurbaşkanı, yaklaşık yarım saat süren görüşmede Kıbrıslı Türkler’in çözüm sonrasına hazırlanmasına yardımcı olması için Kıbrıslı Türkler’le olan ilişkilerin daha da iyileştirilmesini istedi. Akıncı, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, görüşmede adada varılacak çözümün sonrasında AB mahkemelerinde delinmesini engellemek için çözüm metninin AB’de birincil hukuk olarak tanınmasının önemini vurguladı.
Akıncı, bugün AB Konseyi Başkanı Donal Tusk, ardından da Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüşme gerçekleştirecek. Akıncı, yarın öğle saatlerinde Marshall fonu ile yemekli bir yuvarlak masa toplantısına katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.