Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıl hastası anne, önce kızını vurdu sonra intihara kalkıştı

ABD'nin Orlando şehrinde yaşayan Sujatha Guduru (44), 17 yaşındaki kızını silahla öldürdükten sonra intihara kalkıştı. Kızını başından iki kez vuran katil zanlısı, birinci derecede öldürme suçundan tutuklandı.Şahsın, psikiyatrik...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'nin Orlando şehrinde yaşayan Sujatha Guduru (44), 17 yaşındaki kızını silahla öldürdükten sonra intihara kalkıştı. Kızını başından iki kez vuran katil zanlısı, birinci derecede öldürme suçundan tutuklandı.

Şahsın, psikiyatrik ilaçlar kullandığı ve danışmanlık hizmeti aldığı ifade edildi. Polis, kızını başından iki kez vurarak öldüren annenin, silahı kanunsuz yollarla aldığını tespit etti.

Davanın avukuatı, Guduru’nun 20 yıldır akli dengesi tam yerinde olmadığı için 3 kez hastaneye yatırılmak zorunda kaldığını belirtti.

Katil zanlısı, 3 yıl önce Houston’da gittiği eczanede hırsızlık olayına ve bir kişinin vurularak öldürülmesine şahit olmuştu. Olayın ardından ruhsal tedavi için bir süre daha hastanede yatmak zorunda kalmıştı.

Oviedo polisi, hasta annenin 21 Ocak’ta silah almak için gittiği lisanslı satıcının verdiği belgeleri doldururken herhangi bir akli rahatsızlığının olmadığını tespit etti. Silahı satan kişinin ismi polislerce gizli tutuluyor.

Geçen yıl yaşanan Sandy Hook olayının ardından akıl hastası annenin de silah satın alarak kızını ve kendini vurması, akıllara silahların hangi şartlarda satılması gerektiği ve akıl hastası kişilere satılıp satılmaması sorusunu getirdi.

Sandy Hook’da yaşanan katliamda 20 öğrenci ve 6 çalışanın öldürülmesine rağmen, ne Federal ne de Florida kanunlarında silahların akıl hastalarına satılmaması hususunda hiçbir düzenleme yapılmadı.

Eyalet kanunlarına göre sadece hakim veya devlet tarafından tehlikeli görülen akıl hastaları, toplum için bir risk oluşturuyor ve sadece bu kesime silah satışı yasak ki bu da oldukça az sayıda insanı kapsıyor.

Katilin sağlık raporlarını inceleyen avukatı, kadının bu gruba girip girmediğini belirleyecek. 1994’te düzenlenen yasaya göre silah satıcıları, sadece müşterilerinin sabıka kayıtlarını inceleyerek silah satabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.