Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’nin kongresi Alman medyasında

AK Parti’nin 3. Büyük Olağanüstü Kongresi Almanya’da da büyük ilgiyle takip edildi. Alman medyası kongreye geniş yer verdi. Gazete ve dergilerin online sitelerinde yayınlanan yorumlu haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gücüne güç kattığı vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2017 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

AK Parti’nin 3. Büyük Olağanüstü Kongresi Almanya’da da büyük ilgiyle takip edildi. Alman medyası kongreye geniş yer verdi. Gazete ve dergilerin online sitelerinde yayınlanan yorumlu haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gücüne güç kattığı vurgulandı.

AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde delegelerin yüzde 96 oranında oylarını alan Erdoğan’ı haberleştiren Bild gazetesi, "Sultan kendi partisini yeniden ele geçirdi" başlığını kullanırken, haberin devamında anayasa referandumunun ardından beş hafta gibi bir süre sonra yapılan AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 1470 delegeden 1414 delegenin oyunu alarak yedine AK Parti Genel başkanı olduğunu belirtildi. 81 bir ilden yüz binlerce AK Parti taraftarının katıldığı Olağanüstü Büyük Kongrede AB ülkelerine olağanüstü hal ile ilgili Türkiye’nin kararını aktaracağını sözlerine yer verdi.

Spiegel dergisinin online sitesinde ise AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi haberini "Erdoğan yeniden AK Parti Genel başkanı oldu" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde 2001 yılında kurduğu partinin 2014 yılına kadar başkanlığını yaptığını Cumhurbaşkanı olduktan sonra parti başkanlığını bırakmak zorunda olan Erdoğan’ın anayasa referandumunun ardından yeniden parti başkanı olma hakkına kavuştuğuna yer verdi. Kongrede AB ilişkileriyle alakalı olarak açıklamalarına da yer veren Spiegel Online, "AB’nin iki yüzlü tavrına tahammül etmek zorunda değiliz. AB verdiği sözleri yerine getirmelidir" sözlerine ve yer verdi. Türkiye’nin her köşesinden Erdoğan taraftarlarının Ankara’ya akın ettiğini ve bin 565 otobüsün AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için Ankara’ya geldiği belirtildi.

Deutsche Welle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel başkanlığına seçilmesini "AKP’de ikinci Erdoğan dönemi başladı" başlığı altında verdi. Haberde Erdoğan’ın Türkiye’de uygulanan Olağanüstü hal konusundaki açıklamalarına yer veren DW Erdoğan’ın "OHAL ne zaman kalkacak’ diyorlar? Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor, siz bize hangi yüzle soruyorsunuz. Kalkmayacak. Ne zamana kadar? Durum huzura kavuştuğumuz ana kadar. Neyiniz eksik? Fabrikalarınız mı çalışmıyor, neden OHAL kalksın? Abdullah Bey’in başbakanlık dönemiydi, 1 ayda OHAL’i kaldırdık. Biz OHAL’i ülkemizin huzuru için uzattık, uzatıyoruz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye’de artık hiçbir şeyin 15 Temmuz öncesi gibi olmayacağı bilinmelidir" diye konuştu.

Focus dergisi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilmesini "Erdoğan yeniden AKP Başkanı oldu. Sultan daha fazla güce kavuştu" başlığını kullandı. haberin devamında ise Erdoğan’ın AKP Genel başkanı olmasıyla birlikte parlamentoda daha etkili olacağına vurgu yapıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AK Parti’de köklü bir temizliğin olmadığına yer verilen haberde Erdoğan’ın genel başkan olmasının ardından AKP’de geniş kapsamlı bir temizlik ve bir çok bakanın yerinin değişebileceğine dikkat çekildi. Edoğan’ın tartışmalı anayasa referandumunun ardından yeniden kurucusu olduğu partiye genel başkan olma hakkı kazandığına değinildi.

Frankfruter Allgemaine gazetesi "Erdoğan yeniden AKP’nin Başkanı seçildi" başlığıyla verdiği haberde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden yüz bin kişinin Erdoğan için Ankara’ya geldiğini bir çok Erdoğan hayranının salona giremediğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk konuşmayı salona giremeyen hayranlarına dönük yaptığını yazdı.

Die Welt gazetesi ise AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni haberleştirirken, "Erdoğan partiyi gençleştiriyor" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haber’de Erdoğan’ın yıllardır önem verdiği gençlere partide geniş yer vereceğine vurgu yapıldı. Erdoğan’ın yeniden AK Parti’nin başına gelmesiyle yeniden partide değişikliklerin olacağını aynı zamanda gençlerin yer almasıyla partinin daha aktif olacağına değinildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.