Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Davutoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Abdyldaev ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev ile bir araya geldi. Davutoğlu, Türkiye ile Kırgızistan’ın geleceklerinin birbirine irtibatlı iki ülke olduğunu vurguladı. Kırgızistan Dışişleri Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev ile bir araya geldi. Davutoğlu, Türkiye ile Kırgızistan’ın geleceklerinin birbirine irtibatlı iki ülke olduğunu vurguladı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev’i Dışişleri Bakanlığı’nda karşılayan Davutoğlu, konuk bakanla bir süre baş başa görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki bakan Türkiye ile Kırgızistan arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, dost ve kardeş ülke olarak tabir ettiği Kırgızistan ile Türkiye’nin tarihi bağlarla birbirine bağlanmasının yanında geleceklerinin de birbirine irtibatlı iki ülke olduğunu söyledi. İlişkilerde olağanüstü bir ivmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticari hacmin en kısa zamanda 1 milyar dolar seviyesine yükseltmek istediklerini aktardı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev ise Soma’da yaşanan maden faciasından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, Davutoğlu ile ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını söyledi. Kırgız Bakan, Türkiye ile çok farklı sektördeki işbirliğinin artırmak istediklerinin altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.