Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AGİT: Gazetecilik faaliyetinden dolayı cezaevinde olanlar serbest bırakılmalı

Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Viyana merkezli Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Türkiye'de mesleklerini icra etmekten dolayı cezaevinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.AGİT Medya Özgürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Viyana merkezli Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Türkiye'de mesleklerini icra etmekten dolayı cezaevinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

AGİT Medya Özgürlüğü Yüksek Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin durumlarının detaylı bir şekilde takip edildiği vurgulandı.

Yüksek Temsilci Dunja Mijatovic'in bürosundan yapılan yazılı açıklama şöyle:

''AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic tutuklu tüm gazetecilerin durumunu detaylı bir şekilde takip etmektedir. Temsilciliğimiz gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevinde olan tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etmektedir. Türk makamlarına bir kez daha gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevine girmesine sebep olan yasal düzenlemeleri reforme etmesi çağrısında bulunuyoruz.''

Merkezi ABD’de bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) 2014 yılında hazırladığı özel raporda; dünyada en fazla tutuklu gazeteci bulunduran ülkeler arasında Türkiye 10'uncu sırada yer aldı. Türkiye'de en son Balyoz darbe planını deşifre ettiği için gazeteci Mehmet Baransu tutuklanmış, Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca hakkında verilen tahliye kararı ise savcılık makamınca uygulanmamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.