Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrika’nın başı Ebola’dan sonra bu sefer de Lassa virüsü ile dertte

Ebola virüsü Batı Afrika’da can almaya devam ederken, bu sefer de bir başka öldürücü virüs olan “Lassa” ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre Benin’in kuzeybatısında bulunan Tanguiéta şehrinde 9 kişi Lassa virüsünden...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ebola virüsü Batı Afrika’da can almaya devam ederken, bu sefer de bir başka öldürücü virüs olan “Lassa” ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre Benin’in kuzeybatısında bulunan Tanguiéta şehrinde 9 kişi Lassa virüsünden hayatını kaybetti. Beninliler, Ebola virüsü korkusu yaşarken, bu sefer de Lassa virüsüyle karşı karşıya kaldı. Ülkede virüsün ortaya çıkmasından sonra, hastane çalışanı beş kişi ile bir ailenin dört ferdi hayatını kaybetti. Virüsün, 12 günlük bir bebekten bulaştığı iddia ediliyor. Hastaneye yüksek ateş şikâyeti ile getirilen söz konusu bebek, kayıtlara Lassa virüsünden hayatını kaybeden ilk vaaka şeklinde geçti. Virüsün bebeğe müdahalede bulunan, hastane personeli ile ailesine de bulaşması sonucu toplam 9 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar, Lassa virüsünün çevre ülkelere de hızla yayılmasından endişe ediyor.

Yetkililere göre Lassa virüsü, Ebola virüsüne çok benziyor. Bu arada Lassa virüsünün tedavisi için kullanılan ‘Ribavirine’ isimli ilaç, sadece erken teşhisten sonra işe yarıyor.
Uzmanlara göre, Lassa virüsü Ebola virüsü gibi arena virüs türüdür. Lassa virüsü, ilk olarak 1969 yılında Nijerya’nın Borno eyaletinde ki Lassa şehrinde ortaya çıktı. Bu sebeple virüsün adı da Lassa olarak konuldu. Virüs, fındık farelerinden ve lağım sularından insanlara bulaşıyor.

Lassa virüsünün etkili olduğu ülkelerin başında; Nijerya, Liberya, Sierra Leone, Gine ve son Benin gelmektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.