Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan'daki voleybol maçında intihar saldırısı: 45 ölü, 60 yaralı

Afganistan'da voleybol maçı sırasında yapılan intihar saldırısı sonucu, ilk belirlemelere göre 45 kişi hayatını kaybetti, en az 60 kişi yaralandı. Ülkenin güneydoğusunda bulunan Paktika vilayetinin Yahyakhil ilçesinde oynanan bir voleybol...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan'da voleybol maçı sırasında yapılan intihar saldırısı sonucu, ilk belirlemelere göre 45 kişi hayatını kaybetti, en az 60 kişi yaralandı.

Ülkenin güneydoğusunda bulunan Paktika vilayetinin Yahyakhil ilçesinde oynanan bir voleybol maçı sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Paktika Valiliği sözcüsü Mukhlis Afgan, Cihan Haber Ajansı'na verdiği bilgiye göre, Paktika'nın Yahyakhil, Yusufkhil ve Khairko ilçeleri arasında düzenlenen voleybol maçında bir saldırgan üzerinde taşıdığı bombayı, oyunu izlemek için gelen kalabalığın arasında patlattı. Afgan, patlamada 45 kişinin öldüğünü, en az 60 kişinin ise yaralandığını kaydetti.

Öte yandan, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirten Afgan, merkez hastanesine kaldırılmaları için helikopter talebinde bulunduğunu aktardı.

Voleybol sahasındaki intihar saldırısında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.