Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan’da intihar saldırısı: 4 yabancı danışman öldü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlene intihar saldırısında 4 yabancı danışman hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.Afgan polisi yaptığı açıklamada, yerel saat 06.30 sularında başkent Kabil'de yabancıların kaldığı kampa...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2014 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2014 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan’da intihar saldırısı: 4 yabancı danışman öldü
Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlene intihar saldırısında 4 yabancı danışman hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Afgan polisi yaptığı açıklamada, yerel saat 06.30 sularında başkent Kabil'de yabancıların kaldığı kampa intihar saldırısının düzenlediği belirtildi.İntihar saldırısında 4 yabancı danışmanın öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı aktardı.

Kampın güvenliğinin yabancı güçler tarafından sağlandığını duyuran Afgan polisi, kampta bulunan danışmanların uyuşturucu ile mücadelede ilgili bakanlıklarla danışmanlık hizmeti verdiklerini açıkladı. Ölen yabancıların kimlikleri henüz açıklanmadı.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan olayın görgü tanığı Afgan vatandaşı,“ Sandalyede oturuyordum, birden patlama oldu ve sandalyeden düştüm. Ev ve dükkânların camları kırıldı. Patlama çok güçlüydü. Patlama kampın içinde oldu” diye konuştu.

Taliban sözcüsü Zabiulla Mücahit, Twitter sayfasında patlamayı üstlendi. Mücahit, saldırıyı Kandaharlı Mevlevi Abed isimli bir militan tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.