Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan'da intihar saldırısı: 11 ölü, 65 yaralı

Afganistan’ın doğusundaki Gazni vilayetinde düzenlenen intihar saldırısı sonucu en az 11 kişi hayatını kaybederken, 65 kişinin de yaralandığı bildirildi.Gazni Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmet, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2014 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2014 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan’ın doğusundaki Gazni vilayetinde düzenlenen intihar saldırısı sonucu en az 11 kişi hayatını kaybederken, 65 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazni Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmet, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 05.45 sularında 15 kişilik bir grubun Gazni Emniyet Müdürlüğü'nü hedef aldığını aktardı.

Ahmet, gruplara ayrılan saldırganlardan bir kişinin bina girişinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini, ikinci grubun binanın arkasında saldırdığını söyledi. Afgan yetkili ayrıca üçüncü bir grubun ise yakındaki 8 katlı bir otele girerek, buradan Gazni Emniyet Müdürlüğü binasını hedef aldığını açıkladı.

Güvenlik güçleri ile süren 2 saat çatışma sonucu saldırganlardan biri gözaltına alınırken, diğerleri ise ölü ele geçirildi.

Gazni Vali Yardımcısı Ahmet, patlama sırasında yakında bulunan evlerin camlarının kırıldığını ve ev sakinlerinin yaralandığını aktardı.

Ahmet, yaralıların sayısını 65 olarak açıklarken, 8’i güvenlik görevlisi, 3’ü sivil toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirdi.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahit, Twitter sayfasından saldırıyı üstlendiklerini yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.