Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan’da Düşen Azerbaycan Uçağında Hayatını Kaybedenlerin Uyrukları Belli Oldu

Dün Azerbaycan’a ait kargo uçağının Afganistan’da düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu.Afganistan’ın Dvayer Havaalanı’nda dün 14.30 sularında An-12 uçağının kalkışı sırasında kaza yaşandı. Azerbaycan...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dün Azerbaycan’a ait kargo uçağının Afganistan’da düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu.
Afganistan’ın Dvayer Havaalanı’nda dün 14.30 sularında An-12 uçağının kalkışı sırasında kaza yaşandı. Azerbaycan Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada, uçağın Afganistan’da iç taşımacılık gerçekleştirilmesi amacıyla "Silk Way" havayolu şirketinden kiralandığı bildirilmişti. Uçakta bulunan 9 mürettebattan 7’si olay zamanı yaşamını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu. Yaşamını kaybedenler arasında bir Ukrayna, bir Özbekistan ve 5 Azerbaycan vatandaşı bulunuyor. Olaydan yaralı olarak kurtulan 2 Ukrayna vatandaşının ise tedavisi devam ediyor.
Olaydan yaralı kurtulan teknisyenlerin, Qanja Andrey ve Aliyev Remzi olduğu bildirildi. Kazanın araştırılması için Azerbaycan Sivil Havacılık Kurumu tarafından kurulan komisyon Afganistan’a gitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.