Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan’da Askeri Okul Öğrencilerine Saldırı: En Az 30 Ölü

Afganistan’da askeri okul öğrencilerini taşıyan otobüse yapılan intihar saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybetti.Afganistan’ın başkenti Kabil’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Pegman kentinde askeri okul öğrencilerini...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan’da askeri okul öğrencilerini taşıyan otobüse yapılan intihar saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybetti.
Afganistan’ın başkenti Kabil’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Pegman kentinde askeri okul öğrencilerini taşıyan otobüse saldırı gerçekleştirildi. Bir intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıyı ateşlediği sırada ikinci bir saldırgan da olay yerinden kaçmaya çalışan öğrencileri hedef aldı. Saldırıda en az 30 öğrenci hayatını kaybederken, 40 öğrenci de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında 4 de sivil bulunuyor. Saldırı, öğrenciler Vardak vilayetinde bulunan eğitim kampından başkent Kabil’e döndüğü sırada gerçekleştirildi. Saldırıyı Taliban üstlendi.
Gül Ağa isimli bir Afgan, patlama olduğu sırada bölgeden geçtiğini ifade ederek, yerde yaralıların bulunduğunu ancak bir süre kimsenin yardım etmediğini söyledi. Olay yerine gelen askerin her yere koştuğunu ifade eden Ağa, yaklaşık yarım saat sonra ambulansların geldiğini söyledi. Muhammed isim bir vatandaş ise, patlama olduğu sırada bakkalında olduğunu, ilk patlamanın çok şiddetli olmadığını ancak ikinci patlamanın son derece şiddetli olduğunu söyledi. Olay yerinden dumanların yükseldiğini belirten Muhammed, arka sokağa koşarak kendini kurtardığını aktardı.
Kabil Emniyet Müdürü Abdurrahman Rahimi, polis öğrencilerinin Vardak’taki eğitim merkezinden Kabil’e geldiğini belirterek, şu an için ölü ve yaralı sayısının netlik kazanmadığını söyledi. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapacağını ifade eden Rahimi, bunun bir intihar saldırısı olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.