Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan’da 5 bin şehit için anma töreni düzenlendi

Afganistan'da Sovyetler Birliği'nin desteklediği rejim tarafından 1978 - 1979 yılları arasında öldürülen 5 bin kişi için başkent Kabil'de anma töreni düzenlendi. Geçen yıl Afganistan yönetimi, söz konusu tarihte yaşamını yitirenlerin...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan’da 5 bin şehit için anma töreni düzenlendi
Afganistan'da Sovyetler Birliği'nin desteklediği rejim tarafından 1978 - 1979 yılları arasında öldürülen 5 bin kişi için başkent Kabil'de anma töreni düzenlendi. Geçen yıl Afganistan yönetimi, söz konusu tarihte yaşamını yitirenlerin listesi açıklamıştı.

Öldürülenlerin aile ve yakınları tarafından düzenlen törende yakınlarını kaybeden yüzlerce aile taşıdıkları şehit fotoğraflarıyla başkentin Senatoryem bölgesinden, Darul Aman Sarayı'na kadar yürüdü ve daha sonra bir araya toplanarak şehitleri yâd etti.

Veys Yemin adlı vatandaş Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “1978 ve 1979 yıllarında Sovyetler Birliği rejiminde öldürülen 5 bin kişinin ismi bir yıl önce açıklanmıştı. Bugün şehitlerin aile ve yakınları düzenledikleri törenle onları anıyorlar." dedi.

Sovyetler Birliği döneminde 5 aile ferdini kaybeden Selma, "Ben bir buçuk yaşındaydım. Babam, dedem ve 3 amcamı gece yarısında gelip götürmüşler. Şimdiye kadar bir umudumuz vardı, belki yaşıyorlar diye. Ama geçen yıl 5 bin şehidin ismi çıktı. Baktık bizimkilerin de isimleri var o listede.” ifadeleri kulandı.

Törene katılanlar “Cinayete göz yumak, cinayeti teşvik etmektir” pankartları taşıyarak, cinayete sebep olanların tek tek mahkemede yargılanmasını talep etti.

Sovyetler Birliği'nin desteklediği rejim tarafından öldürülen 5 bin kişinin listesi, Haşt Sobh isimli bir yerel gazete tarafından yapılan araştırma sonucu geçen yıl açıklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.