Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Dershanelerin kapatılması, kabuk tutan yaraların kanatılması demek'

Bitlisli Kanaat Önderi İsmetullah Kızılşah, dershanelerin kapatılması durumunda Doğu ve Güneydoğu'da kabuk tutan yaraların bir kez daha kanamasına neden olacağını söyledi. Bitlisli Kanaat Önderi Kızılşah, dershanelere sadece ticari kazanç...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Dershanelerin kapatılması, kabuk tutan yaraların kanatılması demek'
Bitlisli Kanaat Önderi İsmetullah Kızılşah, dershanelerin kapatılması durumunda Doğu ve Güneydoğu'da kabuk tutan yaraların bir kez daha kanamasına neden olacağını söyledi. Bitlisli Kanaat Önderi Kızılşah, dershanelere sadece ticari kazanç yerleri gözüyle bakılmaması gerektiğini ifade ederek, Doğu ve Güneydoğu'da çok büyük görevler üstlendiğini belirtti.

Dershaneleri kapatmadan önce bu kurumların Doğu ve Güneydoğu bölgesi için faydalarını bilmek gerektiğini aktaran Kızılşah, "Başta Doğu ve Güneydoğu'da dershanelerin olmadığı dönemleri bilmek ondan sonra dershanelerin kaldırılması ile ilgili konuşmak gerek. Tabi biz bu bölgede doğup büyüdüğümüz ve yaşadığımız için dershanelerin bölgeye katkısını çok iyi biliyoruz. Dershanelerden önce üniversiteye giden öğrenci sayısı bir elin parmağını geçmezdi. Ancak dershaneler sayesinde yüzde 4- 5 olan bu oran günümüzde yüzde 80'lere kadar yükselmiş durumda. Dershanelerden önce eğitim ve öğretim yok denecek kadar azdı. İşte bu noktada bu boşluğu dershaneler doldurdu. Ayrı bir konu olarak da dershaneler sadece bu boşluğu doldurmakla kalmadı. Dershaneler sokaklarda ve sanal alemde olan gençleri topladı ve onları toplumuna, milletine, memleketine kazandırmaya çalıştı." dedi.

"KABUK TUTAN YARALAR YENİDEN KANATILMAMALI"

Dershanelerin kapatılmasının eskiden yaşanan acılarla yara alan ve bugün kabuk tutan yaraların yeniden kanatılması anlamına geldiğini anlatan İsmetullah Kızılşah şöyle devam etti: "Bugün yapmamız gereken, öncesinde kanayan ve bu gün kabuk tutan yaralara merhem sürmektir. Aksini yapıp sarılan yaraları yeniden kanatmamak gerek. Bu iyi bir şey değildir. Bu nedenle hükümetimizden beklentimiz şudur ki: Böyle bir karar vermeden önce Doğu ve Güneydoğuda önceki yıllarda yaşananlara iyi baksınlar. Alınacak bir kararla yeniden gençlerimizi başı boş, sokaklara itmesinler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.