Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afgan Talibanı Çin’i ziyaret etmiş

Afganistan Talibanı, Çin’i son zamanlarda ziyaret ettiklerini doğruladı. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, ziyaretin, Kabil yönetimi ile arabuluculukta Pekin'in rol oynamasını amaçlamadığını söyledi.Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan Talibanı, Çin’i son zamanlarda ziyaret ettiklerini doğruladı. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, ziyaretin, Kabil yönetimi ile arabuluculukta Pekin'in rol oynamasını amaçlamadığını söyledi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin Ekim ayında yaptığı resmi Çin ziyareti öncesi Çin ve Afgan mekânlarından Taliban heyetinin Pekin ziyareti resmi olarak açıklanmamıştı.

Taliban’ın bu ender ziyareti, Taliban’ın, Pekin yönetiminden Afganistan’ın barış sürecine kendisi ile İslamabad yönetimi arasında arabuluculuk yardımı istediği şeklinde yorumlanmıştı.

Pakistan medyasının haberinde, Çin heyetine Katar’da bulunan Taliban’ın siyasi ofisindeki üst düzey müzakereci Kari Muhammed Hanif Din’in başkanlık ettiği kaydedildi.

Sözcü Mücahid, "Afganistan İslam Emirliği’nin, dış dünya ile uzun süredir devam eden ilişkileri olmuştur ve küresel, özellikle de komşulara ziyaretler yapılmıştır. Ve bunlar arasında Çin de vardır." dedi. Taliban sözcüsü, hükümet ile barış görüşmelerinde Çin’in herhangi bir arabuluculuğunu istemediklerini belirterek, dünya ile ve de özellikle komşularıyla iyi ilişkiler arzuladıklarını ifade etti. Sözcü ayrıca, arabuluculuk için hiçbir ülkeyi ziyaret etmediklerini, arabuluculuk tekliflerini de geri çevirdiklerini vurguladı.

Açıklamasında Mücahid, problemlerin çözümünde, gelen tavsiyeleri aldıklarını ve buna saygı duyduklarını, ancak henüz karar almadıklarını da dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.