Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afgan gençlerden hükümete tencereli protesto

Afganistan’ın başkenti Kabil’de toplanan bir grup genç, yanında getirdikleri tencerelere vurarak hükümeti protesto etti.Kabil’in Habibiye Lisesi önünden toplanan kalabalık, parlamento binasına kadar tencerelere vurarak yürüdü. Gençler...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afgan gençlerden hükümete tencereli protesto
Afganistan’ın başkenti Kabil’de toplanan bir grup genç, yanında getirdikleri tencerelere vurarak hükümeti protesto etti.

Kabil’in Habibiye Lisesi önünden toplanan kalabalık, parlamento binasına kadar tencerelere vurarak yürüdü. Gençler ilk olarak güvenlik güçlerine çiçek verdi ve daha sonra yürüyüşe geçti.

Parlamento önünde basın açıklaması yapan grup, hükümetin seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmediği iddia etti. Kalabalık, ülkede her gün suçsuz insanların boğazlanarak öldürüldüğünü ve yönetimin bunun karşısında sessiz kaldığını dile getirdi. Yaklaşık iki aya önce Kandahar- Kabil yolunda kaçırılan 31 kişiden halen haber alınmadığı, geçen hafta ise ülkenin kuzeyindeki Badahşan vilayetinde Taliban’ın güvenlik güçlerinden 18 kişinin kafalarını kestiğini hatırlatan protestocular, hükümetin bu gelişmeler karşısında hiçbir şey yapmadığını iddia etti.

Protestoya katılan Feyz Ahmed isimli genç basına yaptığı açıklamada, hükümetin halktan gelen tepkilere kulağını kapattığını aktardı. "Bu sefer farklı bir dille hükümete sesimizi duyurmak istiyoruz. Yanımızda tencerelerle geldik. Bu tencereler hala boş. Sayın Gani ve Abdullah seçim kampanyalarında bol vaadlerde bulunmuşlardı. Ama maalesef ülkede can güvenliği ve işsizlik artmış durumda." diyen Ahmed, ülkede akan kanın durdurulmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önüne gelen, Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ve diğer üst düzey yetkililerin istifasını istedi.

Protestoya katılan Eringül Sayhan isimli kadın Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada artık yaşananlara tahammül etmeyeceklerini ifade etti. Sayhan" Askerlerimizin kafası kesiliyor. Vatandaşlarımız kaçırılıyor, hükümet hala sessiz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.