Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Af Örgütü: Kaçırılan gazeteciler acilen serbest bıraktırılmalı

Uluslararası Af Örgürü, Suriye'de ABD muhabirinin kafasının kesilmesinin, gazetecilerin ne kadar risk altında olduğunu gösteren bir savaş suçu olduğunu vurguladı.Af Örgütü'nden yapılan açıklamada; bu durumun, bölgede etkisi olan tüm...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Af Örgürü, Suriye'de ABD muhabirinin kafasının kesilmesinin, gazetecilerin ne kadar risk altında olduğunu gösteren bir savaş suçu olduğunu vurguladı.

Af Örgütü'nden yapılan açıklamada; bu durumun, bölgede etkisi olan tüm devletlerin kaybolan diğer tüm gazetecilerin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını güvence altına alması ihtiyacının ne kadar acil olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Said Boumedouha, "Bu şoke edici video, eğer gerçekse, James Foley'nin sevenleri için yıkıcı ve ailesi, arkadaşları ile hala Suriye'de ve Kuzey Irak'ta kayıp olan, İslam Devleti milisleri tarafından kaçırılmış olduğundan endişe edilen, gazeteci arkadaşları için tüyler ürpertici bir durum. Bu bir savaş suçudur ve hem bu infazı gerçekleştirenler hem de bu emri verenler adalet önüne çıkarılmalı." diye konuştu.

Boumedouha sözlerine şöyle devam etti: "Savaşan tüm ülkeler ve bölgede çıkarı olan diğerlerinin, daha fazla gazetecinin -ya da bölgede meşru işlerini yapan diğerlerinin- işini yapmasından dolayı öldürülmemesini güvence altına almak için mümkün olan tüm diplomatik yolları kullanması mecburidir."

Boumedouha, "Videoda, Irak'a yönelik ABD'nin müdahalesinin intikamı olarak gazetecilerin hedef alındığı iması oldukça endişe vericidir ve diğer esirlerin çok büyük risk altında olabileceği anlamına gelmektedir. Gazeteciler, tüm siviller gibi bu silahlı çatışmaya seyircidir ve zalimane öldürmeler sonucu teker teker ayrıştırılmalarındansa her türlü zarardan korunmalıdırlar." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.