Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanlığı: Danimarka'da Norveçli olma güzel

Özellikle göçmen kökenlilerin yazlık ev (hytte) satın almalarına yönelik sert kurallar olmasına rağmen, Danimarka'da en çok ev sahibi olanların Norveçliler olduğu açıklandı.Danimarka Adalet Bakanlığı durumu ''Danimarka'da Norveçli...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özellikle göçmen kökenlilerin yazlık ev (hytte) satın almalarına yönelik sert kurallar olmasına rağmen, Danimarka'da en çok ev sahibi olanların Norveçliler olduğu açıklandı.

Danimarka Adalet Bakanlığı durumu ''Danimarka'da Norveçli olmak çok güzel.'' şeklinde değerlendirdi. Danimarka Radio'nun verdiği istatistiklere göre, son on yıl içerisinde Danimarka'da bin 58 kişi yazlık ev satın alımı müracatında bulunmuş. 2014'te toplam 251 göçmen kökenlinin Danimarka'da yazlık ev satın alma başvurusu kabul görmüş. Bu sayının 188'i Norveçli.

Danimarka'da yazlık ev satın alımı için Danimarka Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunuluyor. Başvurusu kabul olan göçmen kökenlide daha çok Danimarka ile ailevi, kültürel, ticari ve ekonomiksel bağlar arandığı belirtildi. Özellikle Danimarka'da uzun yıllar kalıp, tatil yapan göçmen kökenlilere öncelik sağlandığı ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.