Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’nin "yanlışlıkla attık" dediği askeri mühimmat IŞİD’in elinde

ABD Hava Kuvvetleri'nin PYD’ye uçaklardan attığı ve içinde silahların da olduğu olduğu yardımlar IŞİD’in eline geçti. IŞİD’in yayınladığı görüntülerde paraşütlerle atılan tahta sandıklar içinde çok miktarda askeri mühimmat...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Hava Kuvvetleri'nin PYD’ye uçaklardan attığı ve içinde silahların da olduğu olduğu yardımlar IŞİD’in eline geçti. IŞİD’in yayınladığı görüntülerde paraşütlerle atılan tahta sandıklar içinde çok miktarda askeri mühimmat olduğu görülüyor.
IŞİD’de yakın haber sitesi ABD’nin PYD’ye yardım olarak attığı ve yanlışlıkla ellerine düşen silahlar ile ilgili görüntü yayınladı. Görüntülerde siyah bir paraşüt ile atılan çok sayıda tahta sandık görülüyor. IŞİD militanı tek tek kutuları açarak ele geçirdikleri askeri mühimmatı gösteriyor. Sandıkların içinde onlarca RPG roket atar ve el bombaları dikkat çekiyor.
ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD’de yönelik hava operasyonları sürerken, Washington yönetimi PYD’ye silah yardımı yaptı. Uçaklardan paraşütlerle atılan silah sandıklarının yanlışlıkla IŞİD’in bulunduğu bölgeye düştüğünü ifade eden ABD yönetimi, gönderilen yardım paketlerinin vurulduğunu açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.